Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială 1400 de huligani britanici sunt obligaţi să-şi predea paşapoartele. Ei nu vor putea participa la meciurile Angliei din Brazilia

1400 de huligani britanici sunt obligaţi să-şi predea paşapoartele. Ei nu vor putea participa la meciurile Angliei din Brazilia

1400 de huligani britanici sunt obligaţi să-şi predea paşapoartele. Ei nu vor putea participa la meciurile Angliei din Brazilia
02 Iun 2014   •   16:07

În zilele următoare, peste 1400 de huligani englezi vor fi obligaţi să-şi predea paşapoartele secţiilor de poliţie aferente, pentru ca autorităţile locale să fie sigure că aceştia nu vor pleca la Cupa Mondială din Brazilia.
Rămâne totuşi o dilemă. Ce se va întâmpla cu fanii violenţi din Scoţia, Ţara Galilor sau Irlanda de Nord şi cum vor fi aceştia împiedicaţi să participe la meciurile de fotbal de la turneul final?

Data limită de predare a paşapoartelor este de 3 iunie. Mai exact, măsura restrictivă se impune celor 1452 de suporteri care au fost condamnaţi pentru violenţe în jurul stadioanelor şi au primit ordin de interdicţie în incinta arenelor sportive.

Cei care nu vor preda de bună voie paşapoartele vor fi "vizitaţi" de către poliţişti şi pot fi arestaţi. Fanii care vor veni singuri la poliţie, să-şi depună actele de călătorie, vor putea să reintre în posesia lor abia după ce selecţionata Angliei va fi eliminată din competiţie.

În mod surprinzător, măsura restrictivă nu va fi aplicată şi în alte regiuni britanice, cum ar fi Scoţia, Ţara Galilor sau Irlanda de Nord. Suporterii de aici, chiar dacă au pe numele lor ordine de interdicţie pe stadioane, vor putea călători fără nicio limitare în Brazilia pentru a asista la meciurile de fotbal ale Campionatului Mondial.

Huliganii britanici din fotbal sunt recunoscuţi pentru violenţe încă de la începutul anilor 1960. În 1980, Guvernul de la Londra a introdus măsuri dure de pedepsire a celor care comit acte de violenţă, legate de desfăşurarea unor meciuri de fotbal.
Cu toate că interdicţiile se pot întinde pe o perioadă de 10 ani, huliganii din fotbal continuă să îşi facă de cap, în locaţii stabilite de comun acord cu rivalii lor, în afara locurilor publice.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala 2014
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close