Antena 3 CNN Actualitate 16 elevi din Covasna ar putea fi nevoiţi să înveţe la o şcoală cu predare în limba maghiară

16 elevi din Covasna ar putea fi nevoiţi să înveţe la o şcoală cu predare în limba maghiară

16 elevi din Covasna ar putea fi nevoiţi să înveţe la o şcoală cu predare în limba maghiară
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2014   •   16:19

16 elevi din Covasna ar putea fi nevoiţi să înveţe la o şcoală cu predare în limba maghiară. Şcoala la care învăţă, situată la kilometri intregi distanţă de casele lor, nu mai are suficienţi bani pentru a le asigura transportul. Părinţii sunt revoltaţi pentru că cea mai apropiată şcoală cu predare în limba română în judeţ este la peste 70 de km depărtare.

Elevii locuiesc la zeci de kilometri de şcoala din Sfântu Gheorghe, iar în zonă nu există transport public. Aşa că vor fi nevoiţi să înveţe în limba maghiară, la o altă şcoală din judeţ, dacă problema microbuzului şcolar nu se va rezolva.

Revoltaţi de situaţie, părinţii spun că nu îşi permit să le asigure copiilor transportul zilnic cu maşina personală şi nici nu vor să îi trimită la o şcoala cu predare în limba maghiară.

Conform Legii educatiei, banii pentru microbuzul şcolar ar fi trebuit asiguraţi de primării, însă autoritatile se plâng că nu au fonduri.

Liceul "Mihai Viteazu" din Sfântul Gheorghe este singura unitate de învăţământ cu predare în limba română până la limita de judeţ cu Harghita.

×
Subiecte în articol: Covasna limba maghiara
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close