Antena 3 CNN Actualitate 65 de tineri se zbat între viaţă şi moarte. Care este situaţia răniţilor din tragedia de la Colectiv

65 de tineri se zbat între viaţă şi moarte. Care este situaţia răniţilor din tragedia de la Colectiv

65 de tineri se zbat între viaţă şi moarte. Care este situaţia răniţilor din tragedia de la Colectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2015   •   08:54

În total, 65 de tineri se zbat între viaţă şi moarte. Oamenii sunt internaţi în spitale în stare critică,  pentru că rănile lor sunt foarte grave. Zilnic, medicii intră în sălile de operaţii.

 
Deşi mai mult de jumătate dintre ei sunt ventilaţi mecanic, 17 răniţi în incendiul din Colectiv au fost stabilizaţi şi urmează să fie trataţi în clinicile din Belgia şi Olanda. Doi  pacienţi au fost deja transferaţi la o clinică din Israel şi un spital din Germania. Costurile transportului şi tratamentului vor fi suportate integral de statul român. 
 
Lupta pentru viaţă în cazul tinerilor răniţi în incendiul din clubul Colectiv este însă departe de a se fi terminat. Mulţi dintre ei sunt în continuare în stare gravă, iar medicii români intră zilnic în sălile de operaţii. 
 
Şapte copii sunt în continuare internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Trei dintre ei sunt la Terapie Intensiva. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu i-a vizitat. 
 
Cei mai mulţi răniţi sunt în continuare internaţi la Spitalul de Arşi şi Spitalul Bagdasar-Arseni. Este vorba despre 27 şi, respectiv, 21 de pacienţi. 
 
La Spitalul Elias mai sunt 12 răniţi internaţi, nouă dintre ei fiind în stare gravă în secţia de Terapie Intensivă, în timp ce în secţia de Chirurgie Plastică au mai rămas trei pacienti.  
 
De asemenea, şi Spitalul Universitar din Capitală îngrijeşte 17 răniţi, în timp ce la Spitalul de Urgenţă sunt 14 pacienţi internaţi. 
 
Conform ultimelor date de la Ministerul Sănătăţii, în 11 spitale din Capitală, sunt în total 65 de pacienţi  în stare critică şi gravă.  
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close