Antena 3 CNN Actualitate A fost găsită arma furată de la unitatea militară din Mamaia Sat în luna martie. Era ascunsă sub o saltea, cu pânză de păianjen pe ea

A fost găsită arma furată de la unitatea militară din Mamaia Sat în luna martie. Era ascunsă sub o saltea, cu pânză de păianjen pe ea

A fost găsită arma de tip pistol mitralieră dispărută, în luna martie, de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat. Potrivit surselor Antena 3, atât arma, cât și cele 30 de cartușe au fost găsite săptămâna trecută, în afara unității, dar foarte aproape, la maxim 200 metri distanță.

 A fost găsită arma furată de la unitatea militară din Mamaia Sat în luna martie. Era ascunsă sub o saltea, cu pânză de păianjen pe ea
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   17:46

Surse din anchetă au declarat, pentru Antena 3, că arma furată pe 19 martie din unitatea militară a fost găsită la 100-200 m distanță de aceasta,
pe un drum care face legătura cu o altă unitate.

Pistolul mitralieră se afla ascuns sub o saltea. Avea și pânză păianjen pe el, semn că fusese pus acolo în urmă cu ceva timp.

Se pare că militarul de serviciu făcea curat pe lânga unitatea din care a fost furată arma. Acesta ar fi văzut salteaua, a dat cu piciorul și a găsit pistolul mitralieră.

Aceleași surse au declarat că cel care a furat arma ar fi încercat să scape de ea, după mobilizarea generală care a urmat incidentului și că, cel mai probabil, militarul căruia i-a fost sustrasă nu este implicat în incident. Acesta ar fi trecut verificarea cu testul poligraf din cadrul anchetei.

Un militar a fost atacat şi dezarmat de un individ cu cagulă într-o unitate militară din Mamaia Sat, în luna martie

Un individ cu cagulă și înarmat cu o armă albă a intrat într-o unitate militară din Mamaia, judeţul Constanța, pe 19 martie, și a dezarmat soldatul de pază. Individul a fugit apoi cu arma și cu un încărcător cu 30 de cartușe. MApN a dispus întărirea pazei în toate unitățile militare.

Potrivit MApN incidentul a avut loc seara, la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat.

“O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, transmitea, la acel moment, MApN.

×
Subiecte în articol: arma furată unitate militara Mamaia Sat
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close