Antena 3 CNN Actualitate A fost găsită soluția ambuteiajelor de pe DN 1 la Sinaia, Bușteni sau Azuga

A fost găsită soluția ambuteiajelor de pe DN 1 la Sinaia, Bușteni sau Azuga

CNAIR a semnat protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a trei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga.

A fost găsită soluția ambuteiajelor de pe DN 1 la Sinaia, Bușteni sau Azuga
Sursa foto: Captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2022   •   22:44

Anunțul a fost făcut marți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti - Sinaia. Pasajele rutiere vor fi situate la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) şi la intersecţia DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga)", a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Finanţarea lucrărilor este asigurată prin fonduri europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a transmis Ministrul Transporturilor.

Pasaj rutier intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud) este o investiție care va costa 53.490.000 lei, va avea o lungime de 438 m și va fi finalizat în 26 de luni.

În acest sens se va reamenaja intersecția existentă între DN1 cu Bulevardul Republicii, prin realizarea unui pasaj al cărui traseu în plan orizontal ”urmărește ampriza DN 1 până în dreptul intersecției cu Bulevardul Republicii, supratraversează intersecția, după care se înscrie în ampriza Bulevardului Republicii, potrivit Ziare.com.

Rampa de acces a pasajului pornește din banda a doua a DN 1 (sens de deplasare București – Brașov), punctul de pornire fiind înainte cu circa 30 m de pasarela pietonală existentă ce supratraversează DN1”, conform proiectului. În plus, va fi necesară reconfigurarea Drumului Naţional 1, pe toată lungimea pasajului rutier suprateran, și translatarea zidului de sprijin existent, fără afectarea pasarelei pietonale existente.

Al doilea pasaj va fi amplasat tot în Sinaia, la intersecția DN 1 cu bulevardul Ferdinand, valoarea investiției fiind de 56 574.000 lei și este estimat să fie finalizat în 28 de luni.

Pentru pasajul de la Azuga au fost aprobate câteva exproprieri. Pe traseul viitorului pasaj suprateran din Azuga se află un parc, un teren care aparține liceului din stațiune și baza sportivă, dar și o parcelă care aparține Parohiei Sfânta Treime Azuga. Podul de la Azuga va fi construit la intersecția DN 1 cu strada Prahovei.

Pasajul începe de la sensul giratoriu de pe str. Prahovei (în apropierea gării Azuga) subtraverseaza DN 1 și se continuă pe strada Independenței (DC 129) până în zona Primăriei Azuga.

×
Subiecte în articol: pasaj ambuteiaje
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close