Antena 3 CNN Actualitate Abuzurile în rândul copiilor vor putea fi raportate printr-un număr unic de telefon - 119

Abuzurile în rândul copiilor vor putea fi raportate printr-un număr unic de telefon - 119

Serviciul de Telecomunicații Speciale se va ocupa de operaționalizarea unui număr unic de telefon destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Abuzurile în rândul copiilor vor putea fi raportate printr-un număr unic de telefon - 119
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    24 Sep 2021   •   22:15

Numărul va fi folosit pentru situațiile care nu necesită intervenția imediată a agențiilor specializate din cadrul Serviciului de urgență 112 pentru direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului.

Măsura face parte din Programului național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19, „Din grijă pentru copii”, care a fost adoptat prin ordonanță de urgență, publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului operează numărul unic național, conform unei proceduri unitare de implementare dezvoltate de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare.

Numărul național destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului, pentru situațiile care nu necesită intervenția imediată a agențiilor specializate din cadrul Serviciului de urgență 112, este 119.

Ordonanța mai prevede ca Poliția Română să sesizeze cazurile de dispariție în rândul copiilor prin sistemul „RO-ALERT”.

De asemenea, Ministerul Educației va dezvolta o aplicație mobilă și online de evaluare psihoemoțională a copiilor, în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România.
 

×
Subiecte în articol: copii abuz numar
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close