Antena 3 CNN Actualitate Adevărul medicilor despre moartea eroului din Colectiv, Claudiu Petre

Adevărul medicilor despre moartea eroului din Colectiv, Claudiu Petre

Adevărul medicilor despre moartea eroului din Colectiv, Claudiu Petre
09 Dec 2015   •   10:59

Imediat după tragedia de la ”Colectiv”, cîțiva tineri alergau însuflețiți de la spital la televiziuni și invers în căutarea unui prieten, scrie Cătălin Tolontan, pe blog.

”Îl cheamă Claudiu Petre și nu apare nici pe lista morților, dar nici pe cea a răniților”. Dispariția lui e cea care a născut spaima că cineva ascunde morții și amploarea evenimentului.

Fuseseră la INML și nu-l găsiseră.

Abia după o zi și două nopți, duminică dimineață, Claudiu Petre a fost descoperit la morgă. Era 1 noiembrie.

Misterul plecării, negăsirii și al morții lui s-a accentuat în momentul în care mărturiile celor salvați din club au fost puse cap la cap.

Mai mulți tineri l-au recunoscut din pozele prietenilor ca fiind cel care îi salvase.

Claudiu intrase de mai multe ori în club ca să scoată oameni din flăcări. Părea puternic și intangibil. Ultima dată, cei salvați îl văzuseră ieșind din club și mergînd spre ambulanțe, apoi plecînd cu una dintre ele.

După 36 de ore nebunești, în care ușurarea inițială s-a preschimbat în disperare, prietenii i-au descoperit trupul duminică în zori la INML, acolo unde, susțin ei, îl mai căutaseră și nu-l găsiseră.

Pentru eroismul lor, Claudiu Petre și Adrian Rugină, un alt tînăr care a scos oameni din incendiu, au primit Ordinul Național din partea președintelui Klaus Iohannis.

Întrebările în ceea ce-l privește pe Claudiu au rămas. Iar dubiul asupra cazului lui a întreținut teoria publică a ”morților ascunși de autorități”.

Continuarea, pe tolo.ro. 

×
Subiecte în articol: colectiv victime colectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close