x close

Adina Anghelescu, dezvăluire despre misterul cutiei de 35 de lei din dosarul Beuran

de A.T.    |    20 Feb 2020   •   16:23
Adina Anghelescu, dezvăluire despre misterul cutiei de 35 de lei din dosarul Beuran 1121 Exclusiv

Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3, a dezvăluit în exclusivitate misterul cutiei de 35 de lei din dosarul profesorului Mircea Beuran.

"Multă lume s-a întrebat de ce a apărut în referat cutia roz şi cu specificaţia valorii acesteia, respectiv 35 de lei. Iată că misterul se destramă.

Din informaţiile pe care eu le am, legat de ceea ce s-a susţinut azi în instanţă, chiar dacă în instanţă, astfel de contestaţii se judecă cu uşile închise, avocatul profesorului Beuran, maestrul Marian Nazat a ridicat problema competenţei DNA-ului ca instituţie sesizată prin DGA de către denunţătoarea Carmen Haiducu.

De ce această problemă a competenţei? Pentru că DNA are competenţă pe infracţiuni de luare de mită de peste 10.000 de euro, ori DNA a argumentat că e vorba, pe lângă cei 10.000 de euro, şi de cutia roz în valoare de 35 de lei", a declarat Adina Anghelescu, în exclusivitate, la Antena 3. 

Prin adăugarea valorii cutiei roz în referatul propunerii procurorilor DNA, anchetatorii au încercat să îşi asume competenţa prin faptul că valoarea mitei a depăşit suma de 10.000 de euro, respectiv a avut o valoare de 10.007 euro.

"La ora asta, banii nu există, nu a existat un flagrant, nici cutia roz căutată asiduu de procurori la percheziţiile de la domiciliul profesorului Beuran şi de la cabinetul acestuia. Deci este o mită efemeră.

Drept urmare, judecătorul de drepturi şi libertăţi trebuie să se pronunţe musai şi pe acest aspect pentru că dacă nu era de competenţa DNA-ului să reţină spre instrumentare această speţă, atunci era de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Şi atunci, anula toate actele făcute de DNA până la această oră", a mai explicat Adina Anghelescu.

Citeşte mai multe despre:

Mircea Beuran Adina Anghelescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati