Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, dezvăluire despre misterul cutiei de 35 de lei din dosarul Beuran

Adina Anghelescu, dezvăluire despre misterul cutiei de 35 de lei din dosarul Beuran

Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3, a dezvăluit în exclusivitate misterul cutiei de 35 de lei din dosarul profesorului Mircea Beuran.

Adina Anghelescu, dezvăluire despre misterul cutiei de 35 de lei din dosarul Beuran
20 Feb 2020   •   16:23

"Multă lume s-a întrebat de ce a apărut în referat cutia roz şi cu specificaţia valorii acesteia, respectiv 35 de lei. Iată că misterul se destramă.

Din informaţiile pe care eu le am, legat de ceea ce s-a susţinut azi în instanţă, chiar dacă în instanţă, astfel de contestaţii se judecă cu uşile închise, avocatul profesorului Beuran, maestrul Marian Nazat a ridicat problema competenţei DNA-ului ca instituţie sesizată prin DGA de către denunţătoarea Carmen Haiducu.

De ce această problemă a competenţei? Pentru că DNA are competenţă pe infracţiuni de luare de mită de peste 10.000 de euro, ori DNA a argumentat că e vorba, pe lângă cei 10.000 de euro, şi de cutia roz în valoare de 35 de lei", a declarat Adina Anghelescu, în exclusivitate, la Antena 3. 

Prin adăugarea valorii cutiei roz în referatul propunerii procurorilor DNA, anchetatorii au încercat să îşi asume competenţa prin faptul că valoarea mitei a depăşit suma de 10.000 de euro, respectiv a avut o valoare de 10.007 euro.

"La ora asta, banii nu există, nu a existat un flagrant, nici cutia roz căutată asiduu de procurori la percheziţiile de la domiciliul profesorului Beuran şi de la cabinetul acestuia. Deci este o mită efemeră.

Drept urmare, judecătorul de drepturi şi libertăţi trebuie să se pronunţe musai şi pe acest aspect pentru că dacă nu era de competenţa DNA-ului să reţină spre instrumentare această speţă, atunci era de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Şi atunci, anula toate actele făcute de DNA până la această oră", a mai explicat Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran Adina Anghelescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close