Antena 3 CNN Actualitate Când va fi adoptată OUG care prevede subvenționarea consumului de energie și gaze. Virgil Popescu: ”Mâine va pleca în circuitul de avizare”

Când va fi adoptată OUG care prevede subvenționarea consumului de energie și gaze. Virgil Popescu: ”Mâine va pleca în circuitul de avizare”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, când se va aproba Ordonanța de Urgență prin care se va subvenționa consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.

Când va fi adoptată OUG care prevede subvenționarea consumului de energie și gaze. Virgil Popescu: ”Mâine va pleca în circuitul de avizare”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    29 Sep 2021   •   23:31

Ordonanța de Urgență va fi aprobată în prima ședință de guvern, a anunțat Ministrul Energiei:

„Sigur mâine va pleca în circuitul de avizare între ministere și în prima ședință de guvern - va trebui să convocăm și CES-ul săptămâna acesta, să avem aviz - și în prima ședință de guvern va fi aprobată”, a spus ministrul, potrivit realitatea.net.

Guvernul vrea sa acorde o subvenție de 25% la factura de gaze și o compensație de 18 bani pe kwh la energie electrică pentru cei care au un consum lunar de până în 200 kwh pe lună.

Citește și: Calcule exclusive Antena 3. Dovada că gazele se scumpesc de la o zi la alta

13 milioane de români, adică 5,2 milioane de gospodării, ar urma să beneficieze de compensațiile la energie electrică, iar la gaze naturale vorbim de trei milioane de români dintr-un total de patru milioane de consumatori.

Ministrul Energiei explică cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie

Ministrul Energiei a explicat cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie. Subvenția va fi acordată direct în factură, a precizat ministrul.

„Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește.”, a explicat Ministrul Energiei.

Citește șiEurodeputații PSD: România și Spania, efort comun în Parlamentul European pentru stoparea crizei prețurilor la gaz și energie

Pentru a beneficia de subvenție consumatorul nu trebuie să facă nimic, precizează Virgil Popescu:

„În factura care vă vine la sfârșitul lunii, dacă vă încadrați în acel consum, și acolo va trebui consumatorul să își gestioneze cât de cât consumul lunar, va veni factura automat. Practic, nu va trebui să facă nimic (n.r. consumatorul), asta vrem, să fie cât mai ușor de pas”, a mai spus oficialul.
 

×
Subiecte în articol: energie compensare ministrul energiei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close