Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Băneasa se redeschide în primăvara anului 2022, după doi ani de lucrări de reabilitare

Aeroportul Băneasa se redeschide în primăvara anului 2022, după doi ani de lucrări de reabilitare

Aeroportul Băneasa din Capitală se va redeschide din primăvara anului 2022, după lucrări de reabilitare care au durat doi ani. Capacitatea maximă va fi 250 de pasageri pe oră, ceea ce înseamnă două zboruri comerciale.

Aeroportul Băneasa se redeschide în primăvara anului 2022, după doi ani de lucrări de reabilitare
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    12 Noi 2021   •   11:45

Clădirea fusese încadrată în clasa 1 de risc seismic, iar după lucrările de consolidare, interiorul a fost renovat.

Cel mai vechi aeroport din România a fost închis zborurilor comerciale în 2012 pentru consolidare. De atunci, doar zborurile private, adică avioanele VIP au putut ateriza aici.

Clădirea a fost încadrată în clasa 1 de risc seismic, iar după lucrările de consolidare, care au costat 66 de milioane de lei, directorul Aeroportului a făcut marele anunț.

”La finalul a aproape doi ani, suntem în procedura de recepție. Urmează o serie de pași procedurali, ceea ce prespune și cele instituții ale statului, frontieră, securtiatea și așa mai departe, să poată să vină și să facă recepția, astfel încât, la începutul anului viitor, trimestrul 1, maxim trimestrul 2, să putem să îl avem operațional 100% pentru fluxurile de pasageri”, a declarat directorul general al Aeroportului Băneasa, George Dorobanțu

Acesta va fi operaţional la capacitate maximă din primăvara anului viitor.

”Ca și capacitate, avem o capacitate crescută față de ceea ce aveam anterior. Chiar și cu aceste restricții de COVID și distanțare, putem să procesăm 200 de pasageri pe oră, atât pe cursele intere, cât și extern. Dacaă ar fi să ne gândim la capacitatea unui avion de linie sau avion charter, asta ar însemna că putem să îmbarcăm sau debarcăm un avion circa o oră, ceeea ce însemnă că suntem eficienți din perspectiva fluxurilor”, a explicat George Dorobanțu.

”Este un eveniment care ne aduce bucurie, un loc extraordinar, arată fantastic. Lucrările au fost de calitate și mă bucur că nu s-au întins pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat și ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

În plus, Aeroportul Băneasa va avea și o zonă VIP.

Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa este al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcţional şi cel mai vechi care nu şi-a întrerupt activitatea aeronautică.

×
Subiecte în articol: aeroportul Baneasa
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close