Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul de la Brașov va avea turn de control virtual

Aeroportul de la Brașov va avea turn de control virtual

La Brașov a ajuns pe 1 Decembrie sistemul revoluţionar prin care aterizările și decolările de pe viitorul aeroport vor fi dirijate de la Arad. 

Aeroportul de la Brașov va avea turn de control virtual
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
de Georgiana Adam    |    02 Dec 2022   •   13:47

Camerele de supraveghere sunt unele extrem de performante, cu vedere în infraroșu.

În acest fel, aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este primul din România care are un sistem Remote Tower, adică un turn de control operat de la distanță cu ajutorul mai multor camere video. 

"A sosit sistemul de camere de luat vederi pentru sistemul Remote Tower. Practic, acest sistem este "ochiul" controlorilor de trafic de la Arad, cu ajutorul căruia vor putea să vadă 360 grade și înlocuiește bine-cunoscuta cameră a turnului clasic (vigie). 

Citeşte şiŢepe la cazarea pentru sărbătorile de iarnă. Cum ne ferim de ofertele false

Sistemul de camere este unul performant, fiabil, de rezoluție mare, cu vedere în infraroșu, cu auto-curățare și are rolul de a prelua imaginile din zona de control a aeroportului", a anunțat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Cu ajutorul acestor camere video, controlorii de la DSNAR Arad vor putea să gestioneze aterizările, decolările și rulajul aeronavelor pe suprafețele de mișcare ale Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. 

Odată cu sistemul Remote Tower a sosit și echipa SAAB care, de ieri, se ocupă de montaj și punerea în funcțiune, potrivit adevarul.ro.

Aeroportul Internațional Brașov este primul din Europa de Sud-Est care beneficiază de această tehnologie, care se dovedește una a viitorului.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close