Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica a fost suspendată din magistratură. Traian Băsescu a semnat decretul de demitere a acesteia de la şefia DIICOT

Alina Bica a fost suspendată din magistratură. Traian Băsescu a semnat decretul de demitere a acesteia de la şefia DIICOT

Alina Bica a fost suspendată din magistratură. Traian Băsescu a semnat decretul de demitere a acesteia de la şefia DIICOT
24 Noi 2014   •   13:55
UPDATE - Traian Băsescu a semnat decretul prin care Alina Bica este demisă de la şefia DIICOT, după ce a fost arestată pentru retrocedări ilegale. Alina Bica i-a transmis, la finalul săpămânii trecute, procurorului general al României, Tiberiu Niţu, demisia de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei.

UPDATE - Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, este audiată la DNA în dosarul Alinei Bica. Crinuţa Dumitrean a condus instituţia despăgubirilor în 2009-2011, fiind propusă de PDL.

Secţia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din magistratură a Alinei Bica şi a luat act de demisia acesteia din funcţia de procuror la DIICOT, după ce a fost arestată în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

"Secţia de procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea cauzei, a doamnei procuror şef, ca urmare a luării măsurii preventive faţă de aceasta. De asemenea, Secţia de procurori a dispus încetarea activităţii la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Bica Alina, la cererea dumneaei, şi continuarea activităţii la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde dumneaei a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv din 1 decembrie 2004", a anunţat vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Gheorghe Muscalu.

Vicepreşedintele CSM Gheorghe Muscalu a arătat că, pe perioada suspendării, Alina Bica nu mai este magistrat, dar are toate drepturile unui cetăţean normal şi poate desfăşura orice alt tip de activitate.

Alina Bica a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă dimineaţă, pentru abuz în serviciu, printr-o decizie luată de instanţa supremă.

Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Şefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Alina Bica a fost instalată la şefia DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.


×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close