Antena 3 CNN Actualitate Ambasada României la Paris verifică dacă printre victimele atacurilor sunt români

Ambasada României la Paris verifică dacă printre victimele atacurilor sunt români

Ambasada României la Paris verifică dacă printre victimele atacurilor sunt români
14 Noi 2015   •   00:42

Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare legate de atacurile din capitala Franţei şi pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români. 

 
"În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autorităţle locale în acest caz", se precizează într-un comunicat de presă al MAE. 
 
Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP.
 
Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.
 
În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.
 
În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
 
Autorităţile franceze par depăşite de situaţie. 
 
Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close