Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă s-au solidarizat cu finanţiştii

Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă s-au solidarizat cu finanţiştii

Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă s-au solidarizat cu finanţiştii
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Oct 2010   •   11:51

Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă au decis să se solidarizeze cu acţiunea de protest a angajaţilor de la Finanţe. La Buzău, cadre didactice şi funcţionari din primării s-au alăturat finanţiştilor care protestează. Sute de angajaţi de la Finante, Casa de Pensii şi Inspectoratele de muncă protestează în mai multe oraşe din ţară, după reducerea cu peste 60% a veniturilor.

Angajaţiii Casei Nationale de Sănătate, din Bucureşti şi din 16 judeţe din ţară, au inceput miercuri dimineata un protest spontan."Suntem şi noi solidari cu ceilalţi protestatari. Şi noi avem multe probleme şi nemulţumiri", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite din Primăria Buzău, dar şi din alte primării din mediul rural, precum şi cadre didactice s-au alăturat angajaţilor de la Direcţia de Finanţe. manifestanţii fluieră, huiduiesc şi scandează lozinci precum "Solidaritate?, "Vrem salarii decente", "Demisia", "Doar voi trăiţi bine?".

Dascălii, poliţiştii şi funcţionarii publici au declarat şi ei că sunt gata să îşi spună şi ei nemulţumirile în faţa guvernanţilor. Şi sindicatele din Educaţie îi susţin pe angajaţii ministerului de Finanţe.

Protestul salariaţilor de la Finanţe e sprijinit şi de Federaţia Alma Mater şi FSLI. Liderii sindicali din Educaţie atrag atenţia guvernului că trebuie să se aştepte oricând la astfel de proteste spontane. Ei cer ca Executivul să ia de urgenţă măsuri prin care să redreseze situaţia critică în care se află România şi să le acorde bugetarilor salariile pe care le aveau înainte de reducerea cu 25%.

Angajaţii din Ministerul de Finanţe au declanşat protestul, pentru că nu şi-au mai primit stimulentele de două luni. Oamenii se plâng că nu mai au cu ce să trăiască, pentru că veniturile s-au redus drastic. De altfel, potrivit oficialilor din minister, după tăieri, salariile personalului de la Finanţe au ajuns cele mai mici din sistem.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close