Antena 3 CNN Actualitate Vine căldura în România. Şefa ANM anunţă zonele unde temperaturile pot depăşi 25 de grade

Vine căldura în România. Şefa ANM anunţă zonele unde temperaturile pot depăşi 25 de grade

Un nou val de aer tropical pune stăpânire pe România. Potrivit meteorologilor, maximele vor depăși din nou 25°C - 30°C. Prognoza meteo actualizată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   17:20

"Într-adevăr, de la o zi la alta, pe parcursul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere, de la valori de 20°C-22°C în regiunile extracarpatice. Va fi posibil spre finalul săptămânii și debutul săptămânii viitoare să consemnăm din nou valori care să depășească pragul unei zile de vară, și anume 25°C.

Cu siguranță și minimele vor putea fi mai ridicate, în condițiile în care și în această perioadă am consemnat valori ușor mai coborâte în zonele depresionare, pe șase 7°C în timp ce în zonele mai joase de relief am consemnat valori de 13°C-14°C.

Vremea va avea un aspect frumos, pentru că actualizarea estimărilor ne arată probabilitate foarte ridicată ca și a doua săptămână din luna aprilie să fie caracterizată medie de valori de temperaturi mai ridicate și cu un deficit de precipitații care va accentua, din păcate, starea de secetă pedologică existentă în bună parte din țară și mai ales în jumătatea estică a teritoriului", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM aer tropical
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close