Antena 3 CNN Actualitate Antrenorii de înaltă performanţă vor avea indemnizaţii de până la 7.200 de lei neimpozabili

Antrenorii de înaltă performanţă vor avea indemnizaţii de până la 7.200 de lei neimpozabili

Antrenorii de înaltă performanţă vor avea indemnizaţii de până la 7.200 de lei neimpozabili
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   10:25

Antrenorii de înaltă performanţă vor avea, de anul viitor, indemnizaţii de până la 7.200 de lei neimpozabili, spune ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Mai mult decât atât, şi cei 27 de sportivi care au obţinut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice de la Londra vor primi, lunar, 1.800 de lei de la minister.

Nu au fost uitaţi nici ceilalţi sportivi din loturile naţionale, care vor fi răsplăţiti cu 900 de lei, tot în baza noii grile financiare.

Peste 1.600 de sportivi şi antrenori vor primi, lunar, începând de la anul, indemnizaţii de la Minister. Antrenorii de înaltă performanţă, precum Mariana Bitang şi Octavian Bellu, pot ajunge să câştige mai mult decât un ministru.

„Sportul românesc nu avea nici programe şi nici recunoştinţă. Nu vreau să exagerez, dar dau exemplu echipa de polo, calificată la Jocurile Olimpice de la Londra, care a avut ca indemnizaţie pentru pregătire, pentru participare, zero lei. Într-un fel, s-au reglementat lucrurile”, a explicat Carmen Tocală, secretar de stat pe probleme de sport.

Banii pentru alocarea indemnizaţiilor vin din fondurile proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului.

×
Subiecte în articol: indemnizatii Nicolae Banicioiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close