Antena 3 CNN Actualitate Avertisment pentru șoferi! Poliția Română: "Oamenii nu sunt niște saci de cartofi"

Avertisment pentru șoferi! Poliția Română: "Oamenii nu sunt niște saci de cartofi"

Poliţiştii subliniază importanța respectării regulilor de siguranță rutieră. Un şofer din Buzău a fost surprins când punea în pericol viețile pasagerilor săi.

Avertisment pentru șoferi! Poliția Română: "Oamenii nu sunt niște saci de cartofi"
Sursa foto: Poliția Română/ Facebook
de Silvia Preda    |    28 Feb 2024   •   18:21

Şoferul inconștient a fost surprins în trafic în condiții extrem de periculoase. Pasagerii săi, o femeie și un copil de 7 ani, erau complet neasigurați și lipsiți de orice protecție în caz de accident.

"Premiul pentru "Cel mai periculos mod de a transport" 2024 merge către cel care se regăsea în spatele volanului! 

Nu este de râs, ci de luat aminte… Oamenii nu sunt niște saci de cartofi, iar, în cazul unui accident, respectivii pasageri, bunica și copilul de 7 ani, nu aveau nicio protecție!

Bineînțeles că șoferul a fost sancționat de polițiștii din Buzău, pentru că a pus în pericol siguranța pasagerilor", este mesajul transmis de Poliţia România pe Facebook.

De ce este important să porţi centura de siguranţă, oriunde stai în maşină?

Centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. O funcție esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Șoferii pot să transporte minori doar dacă aceștia din urmă poartă centura de siguranță sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislației rutiere.

 

 

×
Subiecte în articol: sofer premiu transport Poliția Română
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close