Antena 3 CNN Actualitate Avionul românesc, sechestrat de trei zile în Franța, a primit permisiunea să decoleze

Avionul românesc, sechestrat de trei zile în Franța, a primit permisiunea să decoleze

Avionul de tip A340 aparţinând companiei române Legen Airlines, imobilizat de către autorităţile franceze de trei zile pe aeroportul din Vatry, în Marne, cu privire la un presupus trafic de persoane, a primit permisiunea să decoleze.

Avionul românesc, sechestrat de trei zile în Franța, a primit permisiunea să decoleze
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   23:25

Avionul de tip A340 aparţinând companiei române Legen Airlines, imobilizat de către autorităţile franceze de trei zile pe aeroportul din Vatry, în Marne, cu privire la un presupus trafic de persoane, poate să plece, anunţă duminică, în Ajunul Crăciunului, prefectura, relatează The Huffington Post, conform News.ro.

Citește și: Motivul pentru care un avion al unei companii aeriene din România a fost sechestrat pe un aeroport din Franţa

”În cadrul anchetei judiciare, confiscarea aeronavei a fost ridicată în această (duminică) dimineaţa”, anunţă pe X prefectura.

Pe aeroport, însă, peste 300 de pasageri sunt izolaţi de joi sub control judiciar, de către Poliţia de Frontieră.

”Această decizie permite luarea în calcul a redirecţionării pasagerilor plasaţi în zona de aşteptare. Prin urmare, autorităţile competente din cadrul (Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile) DGAC vor depune eforturi să obţină o autorizaţiile necesare redecolării avionului, lucru care ar urma să intervină cel mai târziu luni dimineaţa”, de Crăciun, anunţă în acest comunicat prefectura.

O plecare rapidă a călătorilor este de-acum tot mai probabilă, după ce justiţia a anulat duminică - în cazul a trei pasageri - o procedură de menţinere de trei zile în sala aeroportului. Vama a renunţat, după aceea, la procedură în cazul celorlalţi pasageri.

”În mijlocul pustietății”

Avionul şi pasagerii urmează să plece ”către India”, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Baroului Avocaţilor din Châlons-en-Champagne François Procureur. Mai mulţi avocaţi ai pasagerilor au denunţat duminică condiţii de viaţă ”nedemne” în care aceştia au fost ţinuţi izolaţi începând de joi, pe aeroport.

”Azi (duminică) avem femei, bărbaţi şi copii foarte mici în această sală ţinuţi împreună de trei zile şi avem în vedere să-i menţinem până la 31 (decembrie), potrivit datei anunţate de prefectură”, a declarat la BFMTV o avocată din Baroul din Châlons, Aurore Opyrchal.

”Duşurile se află afară, iar în aceste condiţii climatice nu este ideal”, a declarat ea.

”Suntem la Vatry, în mijlocul pustietăţii, dar există depozite de întreprinderi pe care le putem elibera, în toiul sărbătorilor de sfârşit de an, pentru a reuni familiile şi a le permite să aibă condiţii mai decente”, a insistat avocata.

×
Subiecte în articol: avion sechestrat aeroport Franta
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close