Antena 3 CNN Actualitate Avocatul minerului devenit guru în Hunedoara: "Acest dosar penal este o mizerie. Vine din sfera politicului"

Avocatul minerului devenit guru în Hunedoara: "Acest dosar penal este o mizerie. Vine din sfera politicului"

Aurel Moldovan, avocatul minerului care a devenit guru la Hunedoara, a făcut declarații controversate într-o intervenție la Antena 3. Acesta spune că bărbatul este acuzat pe nedrept, iar acest caz merge în sfera politicului, pentru că se urmărește preluarea celor 50 de hectare de teren ale comunității.

Avocatul minerului devenit guru în Hunedoara: "Acest dosar penal este o mizerie. Vine din sfera politicului"
de Andreea Ştefan    |    28 Mai 2022   •   20:01

"Acest dosar de urmărire penală este o mizerie și cred că vine în sfera politicului pentru că se urmărește preluarea celor 50 de hectare de teren care aparțin Asociației Culturale ”Copiii Soarelui”.

În al doilea rând, este vorba de copii. Sunt căutări la ora aceasta, copii să fie preluați de DGASPC. Ce legătură are DGASPC cu copiii ai căror părinți sunt cu ei în permanență, sunt bine crescuți, sunt la școală, online, sunt la școli private? Legea nr. 1/2011 privind învățământul în România nu prevede în mod expres să dai copilul la școală în România. Poți să îl dai oriunde vrei tu”, spune avocatul Aurel Moldovan.

Avocatul bărbatului devenit ”guru” susține că toți copiii din comunitate merg la școală.

”Vreau să vă spun că infracțiunile reținute în sarcina clientului meu sunt de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământ general obligatoriu și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Meditația nu este o profesie, să ne înțelegem. Nu este o profesie în care să stai 8 ore la lucru și să iei niște bani.

În al doilea rând, violul. Păi vii după 7 ani ca persoană vătămată să spui că ai fost violată fără a avea minimul de probe. Păi tu, organ de urmărire penală, cum îți permiți să faci astefl de afirmații fără să dovedești în vreun fel modalitatea exercitării infracțiunii de viol. 

Nu există un raport medico-legal, nu există un raport de constatare a probelor biologice”, a mai spus avocatul Aurel Moldovan.

”Părinții copiilor și toți cei din această comunitate vor depune plângeri penale împotriva acestui procuror și împotriva tuturor polițiștilor și jandarmilor care au intrat peste aceștia fără să aibă la ora respectivă mandat de percheziție.

Li s-au luat bunuri din casă care nu aveau legătură cu infracțiunile reținute în sarcina clientului meu. Este vorba de bani, calculatoare, de înscrisuri care nu au legătură”, a mai declarat avocatul la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Guru de Hunedoara avocat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close