Antena 3 CNN Actualitate Avocata Alinei Bica face dezvăluiri bombă din instanță. Bica a fost ținută în arest pe un denunț care nu a mai fost susținut

Avocata Alinei Bica face dezvăluiri bombă din instanță. Bica a fost ținută în arest pe un denunț care nu a mai fost susținut

Avocata Alinei Bica face dezvăluiri bombă din instanță. Bica a fost ținută în arest pe un denunț care nu a mai fost susținut
de S.T.    |    12 Iul 2016   •   18:25

Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a fost marţi la sediul DNA pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, după ce în faţa instanţei nu şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostei şefe DIICOT.

La termenul din 13 iunie din dosarul în care Alina Bica, Horia Simu şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, sunt judecaţi pentru fapte de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu, fostul consilier al Alinei Bica, Ionuţ Mihăilescu, denunţător în cauză, nu şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostului procuror şef al DIICOT.

În faţa judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală.

Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această menţiune, Ionuţ Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Denunțătorul Alinei Bica recunoaște că s-a înțeles cu DNA

 

Înțelegerea cu DNA, demascată de Mihăilescu în instanță

„Menţionez că, din punctul meu de vedere, nu am nicio relaţie de duşmănie cu vreuna dintre părţile cercetate în cauză.

Precizez că aleg să nu dau declaraţie în cauză întrucat dacă aş face cea mai mică referire la doamna Alina Bica, acest lucru se poate răsfrânge asupra mea în cadrul celuilalt proces penal în care atât eu, cât şi Alina Bica avem calitate de coinculpaţi.

Am în vedere faptul că orice afirmaţie tendenţioasă, nereală, pe care doamna Bica ar putea să o facă pe parcursul cercetării judecătoreşti în cadrul celuilalt proces, ar afecta modalitatea de desfăşurare a procesului în ceea ce mă priveşte, tot în acea cauză. În celălalt dosar penal, am iniţiat demersuri pentru a stopa cercetarea penală împotriva mea prin încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, ceea ce nu s-a întâmplat”.

SURSA : DECLARAŢIE ÎCCJ 13 IUNIE 2016

Avocata Alinei Bica face dezvăluiri bombă din instanță:

„Cred că este clară pentru toată lumea disperarea Direcției Naționale Anticorupție în această situație. Domnul Mihăilescu și-a dat seama că normalitatea este tot ceea ce trebuie să fie în tot ce se întâmplă. Eu i-am mulțumit că a spus adevărul, deși prietena mea a stat în arest tocmai în baza denunțului mincinos pe care l-a făcut”, a declarat Laura Vicol, avocata Alinei Bica, marți la „100 de minute”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close