Antena 3 CNN Actualitate Denunțătorul Alinei Bica recunoaște că s-a înțeles cu DNA. Fosta șefă a DIICOT a stat 53 zile în arest

Denunțătorul Alinei Bica recunoaște că s-a înțeles cu DNA. Fosta șefă a DIICOT a stat 53 zile în arest

Denunțătorul Alinei Bica recunoaște că s-a înțeles cu DNA. Fosta șefă a DIICOT a stat 53 zile în arest
de M.Z.    |    14 Iun 2016   •   19:13

Denunțătorul Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu - cel care i-a fost și consilier - a recunoscut că s-a înțeles cu DNA, pentru a o ”înfunda” pe fosta șefă a DIICOT.

Este vorba despre dosarul Bica III, în care fosta șefă a DIICOT a stat după gratii 53 de zile.

Informația a fost prezentată marți, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

”S-a ales praful de dosarul Bica III. Ionuț Mihăilescu a recunoscut la Înalta Curte că a batut palma cu procurorii lui Kovesi pentru a o înfunda pe Bica. Mihăilescu a mărturisit că DNA i-a promis în schimb o soluție favorabilă în dosarul disjuns din ANRP I. După confesiune, ICCJ a revocat pe loc controlul judiciar impus fostei șefe a DIICOT. Cine răspunde pentru cele 53 de zile de arest executate de Alina Bica pe o simplă delațiune?”, scrie luju.ro.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, s-a ales, din nou, cu sechestru pe apartament şi pe un cont bancar. Era vorba despre cel mai recent dosar deschis fostei şefe a DIICOT în care este acuzată că a luat mită 17.500 de euro pentru a clasa un caz aflat pe rol la DIICOT. 

 

Avocatul lui Bica: Acest dosar a căzut

Avocatul Alinei Bica a spus că, din punctul ei de vedere, acest dosar nu mai există acum, în lipsa acestei dovezi.

”Din punctul meu de vedere, acest dosar (Bica III - n.r.) a căzut de ieri”, a spus marți avocatul Alinei Bica, Laura Vicol, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Acum, în dosarul Bica III, s-a revocat măsura controlului judiciar, a mai spus avocatul lui Bica.

În dosarul Bica III, fosta șefă a DIICOT a fost trimisă în judecată de DNA, pe 24 septembrie 2015, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovație a infracțiunii de abuz în serviciu, alături de omul de afaceri Horia Simu-Șchiopu, și de fostul șef al ANAF Șerban Pop, acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close