Antena 3 Actualitate Băsescu ironizează telegrama WikiLeaks: În 2008, România dispunea de câteva praştii şi era gata să declare război

Băsescu ironizează telegrama WikiLeaks: În 2008, România dispunea de câteva praştii şi era gata să declare război

20 Sep 2011   •   22:11
Băsescu ironizează telegrama WikiLeaks: În 2008, România dispunea de câteva praştii şi era gata să declare război
Sursa foto: Foto: Mediafax

Traian Băsescu a glumit pe tema telegramei WikiLeaks, potrivit căreia, în 2008, preşedintele s-ar fi temut de un conflict militar cu Rusia. Reacţia şefului de stat a fost înregistrată la finalul ceremoniei de învestitură a lui Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

„În 2008, România dispunea de câteva praştii cu raza lungă de acţiune şi era gata să declare razboi. Iar acum avem vreo două praştii în plus”, a spus şeful de stat.

Potrivit unor telegrame WikiLeaks, prezentate de Gându, Traian Băsescu declarat că se teme de un conflict militar România-Rusia, în Transnistria. Preşedintele ar fi făcut această declaraţie în 2008, la o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar la Bucureşti.

Ambasadorul SUA de la acea vreme, Nicholas Taubman, a precizat că Traian Băsescu "este în mod clar îngrijorat" de posibilitatea unui conflict militar România-Rusia.

 
Get Adobe Flash player
 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close