Antena 3 Actualitate Când scăpăm de viza pentru America? Anunț important al ambasadorului SUA la București

Când scăpăm de viza pentru America? Anunț important al ambasadorului SUA la București

27 Ian 2020   •   09:30
Când scăpăm de viza pentru America? Anunț important al ambasadorului SUA la București
Sursa foto: Foto: U.S. Embassy Bucharest/Facebook

Statele Unite nu vor elimina prea curând vizele pentru români, a anunțat ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman a declarat, într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi, că nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România.

Din păcate, spune oficialul american, există o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (...) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: ”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate, ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close