Antena 3 CNN Actualitate Capul mafiei române din Mexic a fost trimis în judecată de DIICOT. "Rechinul" Florian Tudor a provocat criza din Cancun și a ordonat asasinarea unui partener

Capul mafiei române din Mexic a fost trimis în judecată de DIICOT. "Rechinul" Florian Tudor a provocat criza din Cancun și a ordonat asasinarea unui partener

Florian Tudor, capul mafiei române din Mexic, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Capul mafiei române din Mexic a fost trimis în judecată de DIICOT. "Rechinul" Florian Tudor a provocat criza din Cancun și a ordonat asasinarea unui partener
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   18:31

El este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, șantaj şi instigare la șantaj.

În prezent, Tudor, supranumit în presa de peste Ocean "El Tiburon" ("Rechinul"), se află în arest, în Mexic.

Conform faptelor documentate de anchetatori, Florian Tudor a reușit, începând din 2015, să creeze o grupare criminală în zona orașului mexican Cancun, la care au aderat alți români, în special din împrejurimile Craiovei, de unde provine şi "Rechinul".

În scurt timp, el şi-a creat un adevărat imperiu, câștigând sume mari de bani din clonarea de carduri (skimming) ce aparțineau turiștilor veniți din toată lumea în Cancun.

O parte din banii astfel obținuți au fost investiți în afaceri imobiliare la Craiova.

Citește și: El este românul ajuns în vârful bandei de infractori anchetaţi de FBI şi de poliţia mexicană. Cum a provocat criza la Cancun

Rechinul a ordonat în 2018 asasinarea unui fost partener de "afaceri"

În aprilie 2018, Florian Tudor şi-a pus subordonații să-l ucidă pe un alt interlop român stabilit în Mexic, Sorin Constantin Marcu.

Cei doi colaboraseră în trecut, însă au intrat în conflict, iar "Rechinul" a decis să-l ucidă pe fostul partener.

Pe 2 aprilie 2018, oamenii "Rechinului" l-au atacat şi înjunghiat pe Marcu, în Cancun, însă acesta a reușit să scape cu viață.

Conform presei locale, victima a murit câteva luni mai târziu, după ce a fost împuscată în cap, la mică distanță de casa "Rechinului".

Potrivit DIICOT, o altă acuzație adusă lui Tudor se referă la faptul că, în perioada februarie - aprilie 2017, acesta i-a instigat pe oamenii săi să exercite acte de amenințare asupra unei persoane, pentru a o determina să renunțe la drepturile litigioase pe care le avea asupra a două imobile situate în județul Dolj, scopul fiind dobândirea, în mod injust, a dreptului de proprietate asupra acestora.

De asemenea, în perioada iulie - august 2017, Florian Tudor l-a amenințat pe un membru al grupării sale să se întoarcă în Mexic și să desfășoare activități de skimming în beneficiul grupului.

De asemenea, în iulie 2017, un membru al grupării conduse de Florian Tudor a exercitat, la instigarea acestuia, violențe fizice asupra unei persoane, în scopul de a o determina să continue construcția de imobile în municipiul Craiova, în parteneriat cu "Rechinul".

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Prahova, precizează DIICOT.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close