Antena 3 CNN Actualitate Cardul de sănătate, motiv de scandal între palate. Ce spune ministrul Bănicioiu

Cardul de sănătate, motiv de scandal între palate. Ce spune ministrul Bănicioiu

Cardul de sănătate, motiv de scandal între palate. Ce spune ministrul Bănicioiu
de S.T.    |    08 Mai 2015   •   20:06

Nu este o problemă de implementare a cardului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Antena 3.

"Au mai fost şi mici inadvertenţe, dar este normal atunci când implementezi un sistem nou. E un sistem complex, necesar în România şi este foarte bine că l-am introdus. A fost şi comunicat destul de mult. A fost sistemul tampon, oamenii şi toţi furnizorii, şi doctorii au fost intruiţi şi au fost comunicate toate normele", a spus ministrul, vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul a pregătit prost implementarea programului privind cardul de sănătate.

"E un sistem nou şi complicat. Avem personal care a fost pregătit, dar care are nevoie de timp de adaptare", a susţinut ministrul Bănicioiu.

"Decizia de a nu mai amâna cardul după atâtea lungi amânări a fost pentru că mobilitatea populaţiei noastre e cunoscută. Nu puteam aştepta până când fiecare cetăţean român va intra în posesia cardului. Gândiţi-vă câţi cetăţeni români avem care lucrează în afara României", a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este "un scandal public".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor"

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close