Antena 3 CNN Actualitate Cauza morţii fetiţei care a alunecat în puţ, elucidată. Părinţii vor rămâne şi fără al doilea copil

Cauza morţii fetiţei care a alunecat în puţ, elucidată. Părinţii vor rămâne şi fără al doilea copil

Cauza morţii fetiţei care a alunecat în puţ, elucidată. Părinţii vor rămâne şi fără al doilea copil
Sursa foto: put
10 Iul 2009   •   20:13

Fetita de doi ani şi jumătate care a alunecat, joi, într-un puţ într-un sat din Călăraşi a murit pentru că s-a înecat cu propria vomă. A trăit până în jurul orei 14, cu trei ore înainte de a fi adusă la suprafaţă de salvatori.

Acum părinţii se jură că vor astupa puţul blestemat. Direcţia pentru Protecţia copilului spune, însă, că şi părinţii au vina lor şi au decis să-i lase fără al doilea copil.

Asta pentru că mama îşi făcea copiii scut pentru a se apăra de atacurile bărbatului violent. Acesta, la rândul său îi neglija.

Opt ore. Atât s-au chinuit, joi, salvatorii pentru a o aduce la suprafaţă pe micuţă. La ora 10.00 nu mişca, dar trăia. Pompierii au încercat mai întâi s-o prindă cu un laţ. Au renunţat şi au săpat cu excavatorul ca să scoată, rând pe rând, tuburile puţului. În patru ore au scos patru din 10. Atunci au făcut o nouă încercare de a o agăţa pe fetiţă.

Salvatorii nu ştiau atunci, dar copila respira. Era în viaţă cu trei ore înainte de a fi scoasă. Salvatorii nu au riscat. Riscul de a o scăpa era prea mare. Aşa că au săpat, din nou, pe lângă puţ.

La ora 16.00, a apărut o nouă problemă. Ultimul tub era deplasat. Patruzeci de minute mai târziu, fetiţa era scoasă. Prea târziu. Trupul fetiţei a fost adus, vineri, acasă.

Observator

×
Subiecte în articol: fetita put moarte Calarasi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close