Antena 3 CNN Actualitate Cazul Nadia: Deputatul Partidului Conservator Mircea Irimie propune MTS ca renta viageră a marilor campioni să fie dublată de clauzele contractuale

Cazul Nadia: Deputatul Partidului Conservator Mircea Irimie propune MTS ca renta viageră a marilor campioni să fie dublată de clauzele contractuale

Cazul Nadia: Deputatul Partidului Conservator Mircea Irimie propune MTS ca renta viageră a marilor campioni să fie dublată de clauzele contractuale
10 Iul 2013   •   11:56

Deputatul Partidului Conservator, Mircea Irimie a transmis o scrisoare Ministerului Tineretului şi Sportului prin care supune atenţiei o problemă de interes public, pornind de la un caz mediatizat excesiv în ultima perioadă. Conservatorul Mircea Irimie este de părere că marii sportivi ce primesc rentă viageră de la stat pentru performanţele lor merită o analiză specială, având în vedere statutul lor deosebit. Este absolut firesc ca aceşti mari campioni să primească de la stat o rentă viageră care să asigure o compensaţie şi o recunoaştere a meritelor lor, dar ar fi necesar ca renta viageră să fie dublată de măsuri contractuale şi de o consiliere de relaţii publice şi marketing pentru marii campioni.

Mai jos puteţi citi scrisoarea deschisă semnată de conservatorul Mircea Irimie adresată ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Scrisoare 

Către ministrul Tineretului şi Sportului

Din partea deputatului PC, Mircea Irimie


Domnule ministru,

Vă supun atenţiei o problemă de interes public, pornind de la un caz mediatizat excesiv în ultima perioadă, cel al promovării unui produs nesănătos de către campioana română Nadia Comăneci.

Cazul marilor sportivi ce primesc rentă viageră de la stat pentru performanţele lor merită o analiză specială, având în vedere statutul lor deosebit.

Partidul Conservator respectă performanţele deosebite obţinute de marii campioni şi rolul lor în promovarea imaginii României în exterior.

Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin sau Ilie Năstase au făcut infinit mai mult pentru imaginea României decât toate campaniile de promovare clasice la un loc. 

De aceea este absolut firesc ca aceşti mari campioni să primească de la stat o rentă viageră care să asigure o compensaţie şi o recunoaştere a meritelor lor.

Ar fi oportună însă şi o stipulare clară a condiţiilor în care marii campioni pot primi această sumă tot restul vieţii. Mai ales în condiţiile în care imaginea marilor campioni poate fi utilizată în interese private ce pot aduce deservicii atât sportivilor cât şi statului român.

Astfel, ar fi necesar ca renta viageră să fie dublată atât de măsuri contractuale cât şi de o consiliere de relaţii publice şi marketing pentru marii campioni. 

În calitate de fost sportiv de performanţă, vă pot spune că este regretabil ca pe viitor să mai apară situaţii în care un mare performer, personalitate de nivel internaţional, să fie implicat într-un scandal în care spiritul sportiv să fie pus sub semnul întrebării.

De aceea, propun Ministerului Tineretului şi Sportului ca renta viageră să fie condiţionată de clauze contractuale prin care sportivul să nu se implice în campanii de promovare sau acţiuni ce pot intra în contradicţie cu spiritul sportiv, cu cauze de sănătate publică sau cu imaginea statului român.

De asemenea, o consiliere pe segmentul de marketing a marilor sportivi ar putea evita riscul unor mari scandaluri care să aducă deservicii atât sportivilor cât şi României.

În acest fel, imaginea marilor performeri ar putea rămâne intactă atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, ceea ce este cu adevărat important. 

Nu în ultimul rând, să luăm în considerare că renta viageră este platită de contribuabilul de rând, aşa încât şi interesele acestuia trebuie protejate.


Cu stimă,

Mircea Irimie, deputat Partidul Conservator




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close