Antena 3 CNN Actualitate Ce au decis magistraţii în cazul lui Cristian Cioacă

Ce au decis magistraţii în cazul lui Cristian Cioacă

Ce au decis magistraţii în cazul lui Cristian Cioacă
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Oct 2013   •   21:28
Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, rămâne în arest, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Magistraţii i-au respins lui Cioacă recursul faţă de prelungirea măsurii arestării preventive, informează Mediafax.

Decizia instanţei supreme este definitivă. Prelungirea arestului preventiv în cazul lui Cioacă a fost hotărâtă de Curte de Apel Piteşti şi atacată cu recurs de fostul poliţist.

Cristian Cioacă a fost arestat preventiv în 5 decembrie 2012, fiind dus în arestul Poliţiei Bucureşti şi transferat la Penitenciarul Colibaşi pe 30 ianuarie, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte. El este acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar şi de procurori.


×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca Elodia elodia ghinescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close