Antena 3 CNN Actualitate Celulă de criză activată la MAE pentru cetăţenii români din Libia

Celulă de criză activată la MAE pentru cetăţenii români din Libia

Celulă de criză activată la MAE pentru cetăţenii români din Libia
Sursa foto: Foto: adevarul.it
22 Feb 2011   •   10:39

Ministerul Afacerilor Externe a înfiinţat, luni seară, o celulă de criză care să răspundă solicitărilor de asistenţă consulară românilor afectaţi de evenimente din Libia. Celula de criză primeşte solicitări inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Libiei.

Românii pot contacta telefonic Direcţia Consulară între orele 10:00 – 18:00, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau pe mail, la adresa [email protected], informează Mediafax.

Ministerul recomandă cetăţenilor români aflaţi în Libia, îndeosebi persoanele aflate în zona de nord-est (Cirenaica), să contacteze Ambasada României la Tripoli, pentru înscrierea în baza de date existentă la misiunea diplomatică. De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să ţină cont de faptul că pe întreg teritoriul Libiei pot exista unele întreruperi ale liniilor de telecomunicaţii.

MAE reaminteşte recomandarea de a fi evitate călătoriile în Libia ale cetăţenilor români. Totodată cetăţenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să evite demonstraţiile, locurile aglomerate şi să respecte cu stricteţe interdicţiile de circulaţie.

Ministerul a anunţat, tot luni, că recomandă tuturor cetăţenilor români care se află în această ţară să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian.

×
Subiecte în articol: MAE Libia cetateni celula de criza Tripoli
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close