Antena 3 CNN Actualitate Cernev: Sperăm ca Guvernul să fi învăţat din eşec şi să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori

Cernev: Sperăm ca Guvernul să fi învăţat din eşec şi să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori

Cernev: Sperăm ca Guvernul să fi învăţat din eşec şi să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   23:25

Liderul salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, a declarat, luni seară, că speră ca Guvernul să fi învăţat din acest eşec şi că va pregăti privatizarea realizând conversia creanţelor în acţiuni şi făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic, informează Mediafax.

"Am auzit că licitaţia a fost blocată şi aş vrea să spun că sperăm ca Guvernul să fi învăţat din acest eşec şi că va pregăti privatizarea realizând conversia creanţelor în acţiuni şi făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic", a declarat, luni seară, liderul sindical Corneliu Cernev.

Cernev a spus că, în prima fază, cu Dan Diaconescu a fost bine, pentru că, licitând o sumă mare, nu a lăsat o firmă străină să cumpere compania, ştiind intenţiile acestora.
   
"Mai apoi lucrurile s-au schimbat şi dintr-o negociere serioasă totul s-a transformat într-un simulacru de negociere", a spus Cernev.
   
Potrivit acestuia, gestul de luni al lui Dan Diaconescu a fost "o mişcare de imagine", şi nu un ajutor pentru salariaţii Oltchim.
   
"Cât priveşte gestul de azi (n.r. - luni) cu banii, dânsul (n.r. - Dan Diaconescu) a scos banii în euro, iar noi suntem plătiţi în lei. Dar dacă voia să-i dea putea să-i bage în contul combinatului, iar salariaţii îi primeau pe carduri. Dânsul a avut o problemă cu Guvernul şi cu Ministerul Economiei şi nicidecum nu a vrut să ajute salariaţii, a fost o mişcare de imagine a domnului Dan Diaconescu", a spus Corneliu Cernev.
   
Acesta a mai spus că marţi dimineaţă, la ora 9.00, va începe adunarea generală extraordinară a membrilor de sindicat, unde se va supune votului revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu.
   
"Aveam nevoie de semnături din partea a două treimi din numărul total al sindicaliştilor, adică 1.465, noi avem deja 1.600, şi tot mâine (n.r. - marţi) va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, unde se va hotărî o nouă conducere, cu oameni noi, care nu au legătură cu vechea conducere, aşa cum a precizat luni seară şi premierul Victor Ponta", a mai declarat liderul salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev.
   
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close