Antena 3 CNN Actualitate Complicele lui Mircea Băsescu susține că a fost pus să mintă justiția, pentru a-l ocoli pe Traian Băsescu

Complicele lui Mircea Băsescu susține că a fost pus să mintă justiția, pentru a-l ocoli pe Traian Băsescu

Complicele lui Mircea Băsescu susține că a fost pus să mintă justiția, pentru a-l ocoli pe Traian Băsescu
de M.Z.    |    16 Iun 2016   •   23:04

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus joi, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele lui Traian Băsescu în acest caz.

Afirmațiile îi aparțin lui Marian Căpățână și au fost spuse într-un interviu pentru Antena 3, joi, înainte ca acesta să se predea.

”Adevărul este unul singur: toți banii, 600.000 de euro, au ajuns la Mircea Băsescu. 200.000 a depus la bancă, cu 300.000 a plecat la București, eu în spatele lui”, a spus Marian Căpățână, într-un interviu difuzat la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Căpățână mai susține că varianta pe care i-ar fi spus-o fostul avocat al lui Mircea Băsescu să o zică este aceea a împrumutului.

”Banii au ajuns la Mircea Băsescu. Varianta care mi s-a impus să o declar este că acei bani au fost luați cu împrumut”, mai spune Marian Căpățână.

Mai exact, ”după ce au apărut în presă acele înregistrări, Mircea Băsescu m-a chemat și avocatul lui de atunci m-a forțat, mi-a spus să declar că am luat banii de la familia Bercea ca împrumut, pentru a-i folosi la Aversa”, susține Căpățână. 

”Nu vreau să se afle că a ajuns vreun ban din mâna mea la fratele meu, Traian”, susține Căpățână că i-ar fi spus Mircea Băsescu.

Potrivit lui, se apela la această variantă, pentru a nu se ajunge la numele lui Traian Băsescu. ”Și mi-au garantat că nu voi păți nimic. Și pe urmă m-au arestat”, a continuat complicele lui Mircea Băsescu.

Mai mult, Marian Căpățână dă de înțeles că familia Băsescu nu era la prima ”afacere” de acest fel, cu imixtiuni în justiție.

”Aceștia oameni nu au vrut binele acestei țări”, a concluzionat Marian Căpățână.
Întrebat de ce a intrat în acest joc, complicele lui Mircea Băsescu a răspuns: ”Eu când am intrat în treaba, am avut un singur scop, să fac comerț cu tehnică militară”.

”Este adevărat tot ce a spus”, a spus Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Citiți și Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

×
Parteneri
A apărut şi al treilea denunţător al grupării Coldea
x close