Antena 3 CNN Actualitate Congres PNL 25 septembrie 2021: Motivul pentru care CTP nu participă, deși a fost invitat: ”O bătaie de joc la adresa cetățenilor”

Congres PNL 25 septembrie 2021: Motivul pentru care CTP nu participă, deși a fost invitat: ”O bătaie de joc la adresa cetățenilor”

Congres PNL 25 septembrie 2021: Ziaristul Cristian Tudor Popescu susține că a primit invitație la Congresul PNL care se va desfășura sâmbătă, dar a ales să nu se prezinte la eveniment.

Congres PNL 25 septembrie 2021: Motivul pentru care CTP nu participă, deși a fost invitat: ”O bătaie de joc la adresa cetățenilor”
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2021   •   23:49

Cristian Tudor Popescu este de părere că, în contextul epidemic, un eveniment la care participă 5.000 de persoane ”nu se justifică din punct de vedere legal”:

„Dacă mă duceam, la ce mă duceam? La o adunare de 5.000 de persoane, într-un spațiu închis. Cum se poate justifica din punct de vedere legal acest congres de către organizatori, adică PNL?”

Cristian Tudor Popescu a făcut o trimitere la tona de mici pe care a comandat-o unul dintre comercianții din zonă cu ocazia Congresului PNL și a spus că evenimentul politic ar respecta legislația dacă ar fi un restaurant:

„V-am spus mai devreme că se va consuma o tonă de mici și pastramă la acest congres. Prin urmare, PNL a deschis un restaurant, pentru că în lege scrie că în restaurant ai voie cu 50% din capacitate. ‘Aici este peste 10.000, noi suntem 5.000, deci suntem în regulă’. Da, corect, dar asta este valabil la restaurante. Dacă PNL și-a deschis local acolo este în regulă.”, a declarat ziaristul în studioul Digi 24.

Congresul PNL ”este o bătaie de joc”, consideră Cristian Tudor Popescu:

„E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce o să spună oamenii care au limitare la nunți și alte evenimente, când la congres se adună 5.000? Este lesne de înțeles și nu se poate spune în studio cam ce o să zică despre ce fac cei de la PNL. Ducându-mă acolo ar însemna să legitimez ceea ce fac.

Eu aș fi vrut să îi văd, să îi miros un pic, dar nu mă voi duce, tocmai din acest considerent.”

Congres PNL 25 septembrie 2021: De la scena făcută la comandă, la terasa cu o tonă de mici

Au fost pregătiri intense astăzi pentru evenimentul anului în politică. Scena unde vor urca Florin Cîțu și Ludovic Orban a fost comandată special pentru Congresul PNL și este asemănătoare marilor concerte care s-au ținut în Capitală.

S-au pregătit ca atare și comercianții de mici din apropiere. La o terasă s-a comandat o tonă de mici pentru delegații care vor veni din întreaga țară. La ultimul congres al PSD s-au vandut peste 3.500 de mici, iar bucătarul speră ca mâine să bată recordul și să vândă într-o zi marfa cât pentru o lună întreagă.

Congresul PNL se va desfășura la pavilionul central al Romexpo. Peste 200 de cabine de vot au fost amenajate pentru delegații PNL din întreaga țară.

Evenimentul începe la ora 11, iar până la ora 17 ar trebui să știm numele noului președinte al Partidului Național Liberal.

Ca să poată ține Congresul cu 5.000 de participanți în pandemie, liberalii invocă un articol din lege unde este permisă organizarea unor evenimente culturale sau concerte, dacă spațiul o permite.

Robert Sighiartău, secretarul general PNL, spune că toți participanții vor avea certificate digitale de vaccinare sau test PCR, iar capacitatea spațiului este de 10.000 de persoane. De asemenea, vor fi amenajate trei centre de testare.

×
Subiecte în articol: congres PNL 25 septembrie 2021 ctp
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close