Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Congresul PNL. Liberalii s-au călcat în picioare să voteze - regulile COVID, încălcate flagrant

Scandal la Congresul PNL. Liberalii s-au călcat în picioare să voteze - regulile COVID, încălcate flagrant

Congres PNL septembrie 2021. Cei aproximativ 5.000 de delegaţi veniți din toată țara la Congresul PNL votează pentru alegerea viitorului preşedinte al partidului, urmând să decidă între Ludovic Orban, actualul lider liberal şi Florin Cîţu.

Scandal la Congresul PNL. Liberalii s-au călcat în picioare să voteze - regulile COVID, încălcate flagrant
de Gabriel Dano    |    25 Sep 2021   •   16:11

Liberalii au format cozi uriașe la cabinele de vot fără să mai țină seama de nicio regulă elementară a pandemiei.

"În sectorul în care votează delegații de la Cluj, dar și cei de la Alba - și mai sunt și alte filiale în acest sector - oamenii se calcă în picioare, nu țin cont de nicio distanțare, sunt foarte înghesuiți, vor să voteze cât mai repede posibil.

Puțin mai devreme, unul dintre colegii liberalilor făcea apel la liniște și îi ruga să voteze în cabina de vot și nu în afara ei. De ce asta? Pentru că sunt imagini surprinse de noi cu delegați care nu au mai avut răbdare să intre în cabina de vot, au votat imediat lângă urnă după ce au primit buletinul de vot", a relatat reporterul Antena 3 Xenia Croitoru.

Votul delegaţilor Partidului Național Liberal este secret. Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat Preşedinte al PNL. Cei 35 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional.

De la moţiunile care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin, liderul şi un număr proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii, vor deveni membri ai CN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: congres PNL 25 septembrie 2021
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close