x close

Cele mai noi informații despre copiii cu sindrom hemolitic uremic

de S.T.    |    16 Mai 2016   •   12:39
Cele mai noi informații despre copiii cu sindrom hemolitic uremic 534 Foto: pixabay.com

Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău care sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și Spitalul de Pediatrie din Iași sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise la Ministerul Sănătății de cele două unități sanitare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, copilul din Argeș, în vârstă de 1 an și 8 luni, internat la Spitalul „Marie Curie”, este supus procedurilor de dializă peritoneală.

„În cursul zilei de astăzi, o comisie interdisciplinară va decide dacă pacientul va rămâne internat pe secția de terapie intensivă (ATI) sau va fi transferat pe secția de nefrologie”, precizează sursa citată.

De asemenea, copilul din Bacău, în vârstă de 1 an și 2 luni, care este internat la Spitalul de Pediatrie din Iași în Secția de terapie intensivă (ATI), este supus procedurilor de dializă peritoneală, în stare stabilă.

„În ambele cazuri, direcțiile de sănătate publică și cele sanitar veterinare continuă anchetele demarate”, anunță Ministerul Sănătății.

MS reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati