Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Corina Șuteu, primele măsuri anunțate în privința scandalului de la Operă

Ministrul Corina Șuteu, primele măsuri anunțate în privința scandalului de la Operă

Ministrul Corina Șuteu, primele măsuri anunțate în privința scandalului de la Operă
Sursa foto: Foto: facebook.com/opera.bucharest
08 Mai 2016   •   10:55

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a afirmat duminică, la un post de televiziune, că încearcă să reangajeze dialogul cu toate părţile implicate ''în acest şantier enorm'' - Opera Naţională din Bucureşti, scrie Agerpres.

"Încerc să reangajez dialogul cu toate părţile implicate în acest şantier enorm, dar să folosesc momentul de la Operă ca pe o oportunitate să reformez şi să aduc ameliorări modului în care instituţiile de repertoriu există în România", a spus Corina Şuteu, care şi-a exprimat speranţa că Alina Cojocaru va mai dansa pe scena Operei Naţionale din Bucureşti.

Totodată, ministrul Culturii consideră foarte bună propunerea ca Beatrice Rancea să preia interimatul la ONB, afirmând că aceasta este "o persoană care simte instituţia, care provine din domeniu şi care îşi doreşte să se pună în sprijinul domeniului".

"Şi acest tip de energie, acest tip de dedicaţie e foarte necesar ca să rezolvi probleme delicate. De altfel, va fi literalmente responsabilitatea ei (...) să regleze o serie din problemele importante. Eu, ca ministru, nu intenţionez să mă mai amestec în asta", a adăugat ministrul Culturii.

Ea a precizat că un nou manager la ONB nu va fi numit înainte de 20 mai, arătând că până atunci va fi găsită "o soluţie administrativă pentru ca activitatea şi salariile şi toate chestiunile care ţin de partea mai plicticoasă a activităţii din instituţiile de repertoriu să fie asumate''.

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Corina Suteu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close