Antena 3 CNN Actualitate Covid-19 ar putea duce la închiderea unor ferme din ţară

Covid-19 ar putea duce la închiderea unor ferme din ţară

Pandemia de coronavirus blochează banii europeni pentru agricultori dar ar putea duce și la închiderea unor ferme. Pentru că statul român nu-i poate sprijini în aceste momente, fermierii încearcă să găsească soluții pe cont propriu. Una dintre ele ar fi ca persoanele suspecte să fie carantinate în interiorul fermelor, pentru a putea avea grijă de animale.

Covid-19 ar putea duce la închiderea unor ferme din ţară
Sursa foto: Antena 3
18 Mar 2020   •   15:44

Sunt măsuri luate deja în sute de ferme din întreaga țară. Apariția unui caz de coronavirus ar putea pune lacătul pe întreaga afacere.

Cu aproape 2000 de angajați, unul dintre cei mai mari producători de carne, ouă și lactate de la noi din țară caută soluții pentru funcționare la capacitate redusă.

În urma decretului dat de președintele României, mulți dintre producători au devenit parteneri strategici iar țara noastră s-ar putea baza în următoarele luni doar pe producția proprie.

În contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel național a infecţiei cu noul coronavirus, fermierii vor avea o lună în plus la dispoziție pentru a depune cererile de sprijin financiar. genția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a prelungit termenul până pe 15 iunie 2020.

Covid-19 ar putea duce la închiderea unor ferme

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: ferme animale producatori fermieri coronavirus
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close