Antena 3 CNN Actualitate Criminologul Dan Antonescu, explicația războiului dintre interlopii din București: "A fost imposibil de intuit"

Criminologul Dan Antonescu, explicația războiului dintre interlopii din București: "A fost imposibil de intuit"

Poliția se așteaptă să existe altercații la priveghiul interlopului Emi Pian, de aceea, oamenii legii bucureșteni au organizat filtre și razii de amploare. Criminologul Dan Antonescu a comentat cele mai recente incidente și tensiuni din București, mai ales că, în această seară, polițiștii au depistat zeci de obiecte periculoase (pistoale, bâte, săbii, cuțite, topoare) în mașinile pe care le-au controlat.

Criminologul Dan Antonescu, explicația războiului dintre interlopii din București: "A fost imposibil de intuit"
de Cristina Tudorache    |    04 Aug 2020   •   23:50

Dan Antonescu, criminolog și consilier al Inspectoratului General al Poliției Române, susține că raziile din această seară sunt menite să descurajeze actele de violență dintre clanuri.

Cum comentează criminologul raziile de amploare din București, în cadrul cărora au fost confiscate zeci de arme albe

”Sunt foarte mulți oameni care greșesc fără să știe, au multe obiecte care sunt interzise și pe care le păstrează în portbagaj, le păstrează asupra lor. Într-o astfel de zonă (Sectorul 6), e clar că greșesc având asupra lor astfel de obiecte”, a comentat reprezentantul Poliției, în contextul în care sutele de polițiști scoși pe stradă au găsit adevărate arsenale în mașinile oprite. 

Reprezentantul poliției transmite că infractorii își primesc pedepsele meritate. El spune că doar în luna iulie au fost organizate peste 480 de percheziții, peste 500 de persoane au fost cercetate și peste 100 au fost arestate preventiv.

”Explicația o găsim în rechizitorii și dovadă stă faptul că marea majoritate a celor implicați în astfel de conflicte ajung după gratii. Sunt unii care stau un an, trei ani, în funcție de fapta săvârșită. Este adevărat că după aceea ies, încearcă să-și găsească locul în ierarhia stabilită acolo în lumea lor. Dar monitorizarea acestor familii este permanentă din partea poliției, dar poliția nu are cum să prindă amenințările de fațadă”, a declarat Dan Antonescu, criminolog și consilier al Inspectoratului General al Poliției Române.

Criminologul precizează că simpla amenințare nu reprezintă o infracțiune, iar Poliția nu poate lua măsuri.

În ceea ce privește ocupațiile mai mult sau mai puțin legale ale membrilor clanurilor, Dan Antonescu precizează că nu este de competența instituției pe care o reprezintă să urmărească aceste activități. 

Polițiștii, incapabili să dejoace conflictele dintre interlopi: Criminolog: ”Este imposibil să faci prevenire”. Cum comentează raziile din București

Polițiștii, incapabili să dejoace conflictele dintre interlopi: Criminolog: ”Este imposibil să faci prevenire”

Referitor la altercația în care interlopul Emi Pian și-a pierdut viața, Dan Antonescu a menționat că astfel de acțiuni nu pot fi prevenite: ”Erau niște oameni care jucau barbut, poker, jocuri de noroc, categoric nu era legal, dar e foarte greu de monitorizat o astfel de activitate. Oamenii aceia nu s-au dus cu ideea de a se bate între ei. S-au dus să-și joace norocul. Oamenii aceea nu se duc cu mâna goală acolo, a fost un conflict spontan, imposibil de intuit. În cazurile de violență, mai ales în cele spontane, este imposibil să faci prevenire”, a mai spus Dan Antonescu.

×
Subiecte în articol: dan antonescu interlopi razii
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close