Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă a fost astăzi la serviciu. Cum a fost primit poliţistul

Cristian Cioacă a fost astăzi la serviciu. Cum a fost primit poliţistul

Cristian Cioacă a fost astăzi la serviciu. Cum a fost primit poliţistul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Noi 2012   •   23:21

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost joi, la serviciu, la Poliţia Piteşti, fiind primit cu strângeri de mână şi încurajări.

Poliţistul, care lucrează ca ajutor al ofiţerului de serviciu, are o activitate cu "atribuţiuni limitate", care impune mai multe interdicţii pe perioada cercetării, între care şi aceea să nu poarte armă, informează Mediafax.

"Domnul Cristian Cioacă şi-a reluat activitatea, dânsul lucrează în continuare la Poliţia municipiului Piteşti, ca ajutor al ofiţerului de serviciu. Dânsul are atribuţiuni limitate, nu face muncă de cercetare penală, nu sancţionează contravenţional şi bineînţeles nu are voie să poarte armament, atâta timp cât este în cercetări. Desfăşoară o muncă de birou, se poate spune şi asa, este o activitate cu atribuţiuni limitate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul-şef Dănuţ Dinu.

Tribunalul Capitalei a respins, miercuri seară, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din luna septembrie 2007.

Pe 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia pe 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Miercuri, 28 noiembrie 2012, în urma probelor noi prelevate din dormitor, având în vedere ascunderea cadavrului, înlăturarea urmelor de sânge din locuinţa celor doi soţi, rezultatele analizelor ADN, procurorii instanţei supreme au cerut din nou arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă.

După trei ore de audieri, un judecător al tribunalului a decis respingerea solicitării procurorului, astfel că Cioacă va fi cercetat în stare de libertate. Parchetul poate face recurs la Curtea de Apel Bucureşti.




×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close