Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Fostul poliţist, obligat să plătească despăgubiri de 250.000 de euro familiei Ghinescu

de D.D.    |    02 Iul 2013   •   12:06

Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru moartea Elodiei Ghinescu. Instanţa la condamnat de asemenea la 2 ani de închisoare pentru profanare de morminte. Pedepsele au fost contopite, iar fostul poliţist a primit în total 22 de ani de închisoare.

Decizia a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Argeş în prezenţa lui Cristian Cioacă. Magistraţii au decis ca fostul poliţist să îi plătească familiei Ghinescu despăgubiri de 250.000 de euro.

Imagini nemaivăzute cu Cioacă şi Elodia. Momentele de tandreţe care NU prevesteau o tragedie


Procurorii şi avocata familiei Ghinescu ceruseră instanţei ca fostul poliţist să fie condamnat pe viaţă. Avocata familiei Ghinescu a declarat că pedeapsa primită de Cristian Cioacă este mult prea blândă pentru fapta pe care a comis-o.

Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, a declarat în direct la Antena 3 că nu este mulţumită de decizia instanţei. „Un om care şi-a ucis soţia şi i-a profanat cadavrul nu trebuia să mai vadă lumina zilei".

"Am gândit că o să-i dea pe viaţă", a spus Emilia Ghinescu în direct la Antena 3.


Cioacă a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie 2012, în dosarul în care este cercetat de omor deosebit de grav.

Procurorii au cerut arestarea lui Cioacă după ce probele ADN, ridicate din locuinţa celor doi soţi, au demonstrat că acestea aparţin avocatei Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007.

Femeia a fost declarată ulterior moartă, deşi cadavrul nu a fost descoperit niciodată.

FILMUL dispariţiei Elodiei Ghinescu. Vezi RECHIZITORIUL în dosarul Cioacă


x close