Antena 3 CNN Actualitate CSAT: Nu există pericol de atentate teroriste în România

CSAT: Nu există pericol de atentate teroriste în România

CSAT: Nu există pericol de atentate teroriste în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iul 2012   •   19:14

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, în şedinţa de joi, că nu există pericol de atentate teroriste în România.

CSAT menţine actualului nivel de alertă teroristă, "albastru", adică precaut şi continuarea măsurilor operative, care vor fi adaptate permanent la evoluţia situaţiei operative, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CSAT subliniază că numai în cazul unor evoluţii care vor viza ţara noastră explicit se poate propune modificarea nivelului de alertă.

În cadrul şedinţei CSAT s-a discutat despre implicaţiile asupra situaţiei pe profil antiterorist din România a atentatului terorist de la Burgas (Bulgaria).

Potrivit comunicatului citat, directorul SRI, George Maior, a informat membrii CSAT că, până în prezent, nu există niciun fel de indicii referitoare la pregătirea unor atentate similare în România şi că Serviciul nu deţine informaţii care să releve existenţa unor conexiuni sau legături între atentatul din Bulgaria şi persoane sau entităţi, situaţii sau intenţii cu privire la România.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi după-amiaza, la Constanţa, că "este Cod Roşu de Alertă pe toate aeroporturile din ţară"
.

Alerta venea după atacul terorist produs miercuri în aeroportul Burgas din Bulgaria, soldat cu moartea a peste 8 persoane.



×
Subiecte în articol: CSAT atentate teroriste România
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close