Antena 3 CNN Actualitate Cultură 300.000 de euro pentru un monument dedicat dezrobirii romilor

300.000 de euro pentru un monument dedicat dezrobirii romilor

300.000 de euro pentru un monument dedicat dezrobirii romilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Feb 2011   •   15:53

Centrul ''Amare Rromentza'' şi Comitetului European al Romilor Krisinitori CERK au venit cu iniţiativa de a ridica un monument pentru a marca 155 de ani de la abolirea sclaviei romilor , informează Agerpres.  Costurile estimate pentru un asemenea monument sunt de 300.000 de euro.

Preşedintele Centrului ''Amare Rromentza'', dr. Delia Grigore, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că primii bani au fost deja strânşi şi că se aşteaptă ca la acest fond să participe şi instituţii de cultură ale statului dar şi alte organizaţii, chiar dacă nu sunt ale romilor.

Dr. Delia Grigore a spus că au fost iniţiate demersuri atât la Primăria Capitalei, cât şi la Ministerul Culturii şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor ''Romano Kher'', pentru a susţine iniţiativa organizaţiei şi pentru repartizarea unui spaţiu public adecvat, în vederea amplasării monumentului.

Monumentul ar urma să fie realizat de sculptorul de etnie romă, Marian Petre, care a început deja schiţele pentru definitivarea conceptului de monument.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close