Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu, îmbrăcat într-o pânză de doliu de 10 metri

Cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu, îmbrăcat într-o pânză de doliu de 10 metri

Cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu, îmbrăcat într-o pânză de doliu de 10 metri
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Ian 2013   •   17:06

O pânză de doliu în lungime de zece metri a fost amplasată, joi, pe clădirea Cinematografului "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu, în timp ce mai multe persoane au venit, în cursul zilei, la cinematograf, pentru a aprinde lumânări în semn de omagiu, informează Mediafax.
   
Pânza neagră a fost pusă pe faţada cinematografului de către cel mai vechi angajat al instituţiei, Ion Duţică, un apropiat al lui Sergiu Nicolaescu, cei doi discutând despre vieţile lor în cinematografie în urmă cu o lună, când regizorul a participat la inaugurarea clădirii care îi poartă numele.
   
"Ne-am povestit vieţile atunci pentru că ele coincid în mare. Eu am 56 de ani de cinematografie, dânsul avea 56 de ani de cinematografie. L-am pierdut şi ne pare nespus de rău. Îi vom purta numele în veci. Nu ne putem reveni, e de necrezut că un asemenea titan al cinematografiei a dispărut aşa de repede", a spus angajatul cinematografului "Sergiu Nicolaescu" din Târgu Jiu.
   
La rândul său, coordonatorul cinematografului, Ana Bobocea, a declarat că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă vor rula gratuit filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Un astfel de maraton a avut loc şi în 7 decembrie, după ce cinematograful a fost inaugurat în prezenţa regizorului.
   
"Suntem distruşi, nu ne vine să credem. După inaugurare am vorbit cu dumnealui şi spunea că aceasta era cea mai mare fericire din viaţa sa, ca un cinematograf din Târgu Jiu să îi poarte numele. Spunea că o să moară liniştit pentru că i-am făcut cea mai mare bucurie. Ne-a rugat să avem grijă de acest cinematograf, la care îl aşteptam anul acesta să vină să facă lansarea unui nou film la care vroia să lucreze, cel despre viaţa Mariei Tănase", a menţionat Ana Bobocea.
   
Mai mulţi locuitori din Târgu Jiu au mers la cinematograf pe parcursul zilei şi au aprins lumânări lângă uşa de la intrarea în instituţie.
   
Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la rândul său că în primăvară Sergiu Nicolaescu era aşteptat în oraş pentru a fi prezent la inaugurarea unei stele care urma să-i poarte numele şi care, alături de cea a lui Constantin Brâncuşi, urma să fie amplasată pe Aleea Celebrităţilor din centrul oraşului.
   
Sergiu Nicolaescu a decedat, joi, la Spitalul Elias, unde era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Filmele "Dacii", "Revanşa", "Ultimul cartuş" şi "Nemuritorii", semnate de Sergiu Nicolaescu, vor rula gratuit, vineri noaptea, la cinema Patria din Bucureşti şi la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu-Jiu, informează un comunicat remis de RADEF RomâniaFilm.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.


×
Subiecte în articol: a murit Sergiu Nicolaescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close