Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cosmos TV se va relansa din martie. Actionarul majoritar este acum Mohammad Murad

Cosmos TV se va relansa din martie. Actionarul majoritar este acum Mohammad Murad

Cosmos TV se va relansa din martie. Actionarul majoritar este acum Mohammad Murad
Sursa foto: cosmos tv
27 Ian 2009   •   19:19

Proprietarul grupului Spring Time, Mohammad Murad, a cumpărat 90% din acţiunile Cosmos TV. Televiziunea generalistă funcţionează din 2007 şi se va relansa la începutul lunii martie, a declarat pentru Mediafax, Dan Claudiu Tănăsescu, cel care a înfiinţat, împreună cu familia sa, Cosmos TV.
Tănăsescu a precizat că televiziunea ar putea să-şi schimbe denumirea şi că va reveni "în forţă" din martie. "Este posibil să-i schimbăm denumirea, dar nu am stabilit încă noua denumire, însă postul va continua să fie unul generalist şi va emite 24 de ore din 24", a explicat Dan Claudiu Tănăsescu.
Potrivit lui Tănăsescu, postul Cosmos TV este retransmis în prezent de operatorul de cablu UPC şi pe mai multe reţele de cablu din ţară. Totodată, Tănăsescu a precizat că se negociază pentru distribuţia televiziunii şi de către platforma digitală Dolce a Romtelecom. "De câtva timp a schimbat şi satelitul, ne-am mutat studiourile din Calea Şerban Vodă în Piaţa Floreasca. Venim cu altă investiţie, aparatură", a spus Dan Claudiu Tănăsescu.
Tănăsescu a precizat că, în prezent, la Cosmos TV lucrează "câteva zeci" de persoane, însă numărul lor va creşte din luna martie, odată cu relansarea postului. "Am avut 160 de angajaţi, dar i-am redus, pentru că nu s-au mai făcut emisiuni, am transmis înregistrări, dar, începând cu luna martie, ne vom gândi să aducem câteva vedete, oameni cunoscuţi", a mai spus Tănăsescu.
Mohammad Murad deţine grupul Spring Time Holding, din care fac parte compania de construcţii Triumf Construct, lanţul de restaurante Spring Time, fabrica de conserve Mandy şi compania hotelieră Perla Majestic Group, care deţine hotelul Phoenicia din Bucureşti şi alte câteva hoteluri pe litoral.
Cosmos TV a fost lansată pe 29 ianuarie 2007, de senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, care a declarat atunci că noua televiziune nu va fi un post de partid sau unul politic, chiar dacă el, Vadim Tudor, va avea patru emisiuni pe săptămână, seara, intitulate "Ajutor creştin".
Cu toate că licenţa audiovizuală a Cosmos TV a fost acordată de CNA societăţii Unicorn Productions SRL, ai cărei acţionari erau, la momentul respectiv, Tănăsescu Claudiu Ciprian (60%) şi Tănăsescu Irina Mihaela (40)%, Vadim Tudor s-a prezentat atunci drept acţionarul majoritar al afacerii.
Ulterior, Dan Claudiu Tănăsescu, tată lui Ciprian Claudiu Tănăsescu, a fost exclus din PRM şi a declarat că liderul PRM Corneliu Vadim Tudor nu o să mai apară la Cosmos TV. Tănăsescu a spus atunci că a fost exclus din PRM pentru că i-ar fi cerut lui Vadim Tudor să-i plătească datoriile pentru spaţiul închiriat la televiziune, dar acesta a refuzat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: televiziune
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close