Antena 3 CNN Actualitate Cultură Spectacole sold out la început de an. Anunţul făcut de Ministerul Culturii

Spectacole sold out la început de an. Anunţul făcut de Ministerul Culturii

Începutul de an ne aduce o serie de evenimente culturale, derulate în întreaga țară de către instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, adresându-se mai multor categorii de public.

Spectacole sold out la început de an. Anunţul făcut de Ministerul Culturii
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   16:54

"Astfel, la Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează outdoor, începând cu 10 ianuarie, expoziția "Din intimitatea interioarelor de altădată", iar la Târgu-Jiu, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vernisează, miercuri, 11 ianuarie, expoziția „Icoana”, ce cuprinde lucrări ale artiștilor Iliana și Florin Gheorghiu, dar și icoane de vatră semnate Pompiliu Ciolacu. 

Mai multe instituții încep anul în forță, spectacolele programate pentru prima săptămână fiind sold out.

La București, Opera Națională a adus pe scena sa două titluri de referință de operă și balet: spectacolul „Carmen” de Georges Bizet și spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, care se vor derula cu casa închisă.

Filarmonica „George Enescu” celebrează noul an în concertele de pe scena Ateneului Român, derulate tot cu casa închisă, astăzi și mâine – 5 și 6 ianuarie.

Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul, Emile Waldteufel, dirijorul corului fiind Iosif Ion Prunner", transmite Ministerul Culturii pe Facebook.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close