Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziția "Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane", succes în Spania

Expoziția "Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane", succes în Spania

Un muzeu din Madrid, care găzduieşte o expoziţie românească, a înregistrat, anul trecut, cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naţionale din Spania.

Expoziția "Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane", succes în Spania
Sursa foto: cultura.ro
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   15:28

Muzeul Național de Arheologie din Madrid, instituție care găzduiește expoziția "Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane", a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naționale, 329.714 persoane în anul 2021, conform unui comunicat al Guvernului spaniol.

Creșterea numărului de vizitatori se datorează expozițiilor temporare, așa cum este și cea românească, dar și profesionalismului organizatorilor, în ciuda perioadei dificile pe care încă o traversăm, din cauza restricțiilor COVID-19.

"Am aflat cu mare bucurie despre succesul excepțional al expoziției noastre în Spania. Bucurie, mândrie chiar, dar fără să fie nicidecum o surpriză, deoarece Muzeul Național de Istorie a României ne-a obișnuit cu evenimente de înaltă calitate. Nu pot uita succesul expoziției «Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic» de la Lisabona, din 2017, și multe, multe altele.

Trebuie să transmit cele mai calde felicitări domnului Ernest Oberländer Târnoveanu, managerul MNIR, dar și Ambasadei României la Madrid, Excelenței Sale doamnei Gabriela Dancău, un ambasador impecabil, energic și dedicat. Felicitări tuturor celor implicați și așteptăm expoziția acasă, pentru a fi vizitată și de românii iubitori de istorie", a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Expoziția marchează 140 de ani de relații diplomatice între România şi Regatul Spaniei și s-a bucurat de succes chiar de la început, Ambasada României în Spania anunțând că în octombrie 2021, prima lună de la deschidere, nu mai puțin de 16.111 persoane i-au trecut pragul.

"Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane" este coordonată de Muzeul Național de Istorie a României, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, și adună 838 de artefacte excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România. Aceasta va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii februarie 2022.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close