Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Folk You a debutat la Vama Veche cu o piesă cu Horaţiu Mălăiele

Festivalul Folk You a debutat la Vama Veche cu o piesă cu Horaţiu Mălăiele

Festivalul Folk You a debutat la Vama Veche cu o piesă cu Horaţiu Mălăiele
Sursa foto: Foto: Teatrul Bulandra
14 Iul 2010   •   13:32

Festivalul Folk You a debutat marţi seară la Vama Veche cu piesa de teatru Măscăriciul, interpretată de Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs. A fost un eveniment de suflet pentru orice spectator care a putut să vadă altfel actorii şi viaţa lor. Şi mai ales un spectacol care vorbeşte despre ce se întâmplă în spatele scenei, despre suferinţele, eşecurile şi împlinirile unui artist.

Horaţiu Mălăele le-a prezentat celor din Vama Veche o lecţie de teatru, de artă pură. O comedie îmbinată cu tragedia, plină de măşti, de caractere care ne transformă pe fiecare în parte în măscărici. Subiectul a fost simplu: o seară oarecare, o discuţie între doi prieteni care se transformă într-un spectacol de viaţă.

Scena care rămâne antologică şi care nu există în textul original al lui Cehov este aceea în care personajele, Vasili şi Nichita, îşi imaginează că mănâncă cele mai gustoase delicatese, stropite cu vodcă şi vinuri alese.

Piesa ?Măscăriciul? este o adaptare după Anton Pavlovici Cehov şi a fost jucată din 2005 pe scenele celor mai mari teatre din ţară şi din Bucureşti. În vara aceasta a fost adusă pe litoral de Mişcarea de Rezistenţă. Miercuri seară, de la ora 21.00 va avea loc spectacolul "Un cuplu ciudat", în regia Doinei Antohi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Horatiu Malaele
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close