Freddie Mercury, printre stele, la propriu. Un asteroid a primit numele legendarului cântăreț

de G.S.    |    05 Sep 2016   •   20:46
Freddie Mercury, printre stele, la propriu. Un asteroid a primit numele legendarului cântăreț Foto: Facebook / Freddie Mercury

Un asteroid a primit numele regretatului cântăreţ britanic Freddie Mercury cu ocazia aniversării zilei în care acesta ar fi împlinit 70 de ani, la 5 septembrie, informează BBC. Celebrul fost solist al formaţiei Queen a dat numele asteroidului 17473, care a fost descoperit în 1991 - anul în care a murit cântăreţul.

După cum a declarat chitaristul formaţiei, Brian May, în faţa unei mulţimi de 1.250 de fani reuniţi la Montreux Casino în Elveţia, corpul ceresc va fi de acum cunoscut sub numele de Asteroid 17473 Freddiemercury, pentru a marca "influenţa remarcabilă a lui Freddie în lume".

Numirea a fost marcată cu un certificat oficial, ce prezintă detaliat coordonatele şi datele colectate de pe asteroid şi este confirmat de Uniunea Astronomică Internaţională, a anunţat Brian May, doctor în astrofizică, titlu acordat de Imperial College din Londra.

El a spus la reuniunea din Montreux că asteroidul Freddie Mercury are un diametru de 3,5 kilometri şi gravitează la aproximativ 350 de milioane de kilometri de Terra, în centura de asteroizi dintre orbitele lui Marte şi Jupiter.

Numirea asteroidului este urmare a unui weekend plin de evenimente comemorative organizate la Londra în memoria cântăreţului şi găzduite tot de Brian May, care încă performează în trupă alături de bateristul Roger Taylor şi solistul Adam Lambert.

Freddie Mercury a murit la 24 noiembrie 1991.

Sursă: Agerpres
x close