Antena 3 CNN Actualitate Cultură Institutul Cultural Român şi Antena 3 prezintă “România nemaivăzută - 15 locuri de descoperit”

Institutul Cultural Român şi Antena 3 prezintă “România nemaivăzută - 15 locuri de descoperit”

Institutul Cultural Român şi Antena 3 prezintă “România nemaivăzută - 15 locuri de descoperit”
04 Apr 2016   •   15:46

ICR, impreuna cu Map Media & Print SRL  si  Primaria Costesti, anunta organizarea unei serii de evenimente destinate promovarii patrimoniului cultural romanesc si a unor obiective culturale mai putin cunoscute.

Lansarea proiectului ICR va avea loc in zilele de 7 si 8 aprilie 2016,  la Costesti, judetul Valcea, in prezenta unor oficialitati locale si centrale, membri ai corpului diplomatic din Romania si specialisti ai patrimoniului national.

Evenimentul se va desfasura langa Schitul 44 de Izvoare  din Parcul National Buila- Vanturarita . De asemenea, va fi organizat un tur al principalelor obiective culturale din zona pentru invitatii prezenti.

Scopul proiectului itinerant este descoperirea si promovarea universului cultural rural romanesc.

Printre obiective, se numara promovarea satului romanesc ca una dintre ultimele cilivizatii arhaice si culturi traditionale din Europa, identificarea elementelor unicat, multe dintre ele cu caracter de record european si prezentarea lor ca trasaturi definitorii, incurajarea spiritului de competitie intre comunitatile locale precum si expunerea unor reprezentari vizuale (fotografii, arta plastica, exponate traditionale) in spatii exterioare Romaniei.

 “Romania nemaivazuta” identifica si prezinta 15 localitati rurale din Romania, care se diferentiaza, nu neaparat prin pitorescul peisajului in care sunt amplasate sau prin brandul lor turistic deja consacrat, ci printr-o trasatura unicat. De pilda, unul este satul labirint, altul este satul perfect rotund. Unul este construit in intregime din marmura, altul este singurul loc din Europa de Sud-Est unde au fost conservate cele mai multe mori de apa functionale. Unul pastreaza traditii folclorice stravechi, altul a transformat una dintre cele mai vechi indeletiniciri de pe aceste meleaguri - pastoritul - in rafinament gastronomic.

Antena 3 este partener media al acestui eveniment. 

×
Subiecte în articol: antena3 Institutul Cultural Roman
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close