Antena 3 CNN Actualitate Cultură Jurnalistul Walter Cronkite, "omul care inspiră cea mai multă încredere Americii", a murit în urma unei boli vasculare

Jurnalistul Walter Cronkite, "omul care inspiră cea mai multă încredere Americii", a murit în urma unei boli vasculare

Jurnalistul Walter Cronkite, "omul care inspiră cea mai multă încredere Americii", a murit în urma unei boli vasculare
Sursa foto: Walter Cronkite
20 Iul 2009   •   23:16

Jurnalistul Walter Cronkite, cunoscut drept "omul care inspiră cea mai multă încredere Americii", a încetat din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute. Avea 92 de ani.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza exactă a decesului, însă, potrivit presei americane, acesta suferea de mai mulţi ani de o boală vasculară.

Walter Cronkite a debutat în jurnalism în anii '30. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a însoţit armata americană şi a survolat Germania în timpul bombardamentelor aeriene.

Între anii 1962 şi 1981, Cronkite a prezentat ştirile de seară ale postului de televiziune CBS. Un sondaj de opinie îl plasa pe Walter Cronkite înaintea oamenilor politici, liderilor religioşi sau sportivilor de performanţă, în privinţa încredereii pe care o inspiră.

Printre evenimentele pe care le-a transmis telespectatorilor s-au numărat războiul din Vietnam, asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, primii paşi pe Lună sau scandalul Watergate.

Mai multe personalităţi şi-au exprimat regretul faţă de moartea legendarului jurnalist.

Într-un comunicat de presă remis de Casa Albă, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că America a pierdut un simbol.

"Timp de decenii, Walter Cronkite a fost vocea care a inspirat cea mai multă încredere în America. (...) Vocea sa caldă de bariton a intrat în milioane de case în fiecare seară şi, într-o industrie a vedetelor, Walter a definit standarde după care vor fi judecaţi toţi ceilalţi", se precizează în comunicat.


Antena3.ro




×
Subiecte în articol: deces jurnalist Vietnam
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close