Antena 3 CNN Actualitate Cultură La mulţi ani, Cezara Dafinescu! Ministerul Culturii: "Este o prezenţă care a încântat la fiecare apariţie!"

La mulţi ani, Cezara Dafinescu! Ministerul Culturii: "Este o prezenţă care a încântat la fiecare apariţie!"

Ministerul Culturii a transmis un mesaj, astăzi, de ziua actriţei Cezara Dafinescu, printr-o postare pe Facebook. "În panoplia marilor actori români, eleganta sărbătorită a acestei zile ocupă un loc de cinste!", se arată în postarea Ministerului Culturii.

La mulţi ani, Cezara Dafinescu! Ministerul Culturii: "Este o prezenţă care a încântat la fiecare apariţie!"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   11:35

"La mulți ani, Cezara Dafinescu!

În panoplia marilor actori români, eleganta sărbătorită a acestei zile ocupă un loc de cinste! Înzestrată cu talent și frumusețe, Cezara Dafinescu este o prezență dragă publicului, care a încântat la fiecare apariție pe scenă sau pe micile și marile ecrane", a fost mesajul transmis de Ministerul Culturii.

"Mereu am fost de părere că fiecare vârstă îşi are frumuseţea ei şi dacă nu te cramponezi să fii mereu de 20 de ani, atunci când deschizi ochii şi ajungi la 30 îţi dai seama că viaţa este parcă mai frumoasă. Când ajungi la 40, mai adaugi ceva la tot ce trăieşti. Când ajungi la 50, ar trebui să fie şi mai minunat. Nu trebuie să te cramponezi de vârstă", declara Cezara Dafinescu, într-un interviu pentru Adevărul.

Născută la Sibiu, actrița de teatru, film și televiziune a fost campioană naţională de atletism la juniori, la săritura în înălţime, dar o accidentare a pus capăt carierei sale sportive, făcând-o să se îndrepte spre teatru. Astfel, în 1973, a abolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Moni Ghelerter, iar din 1975 este actriță a Teatrului Național I.L. Caragiale din capitală.

Pe scena Naționalului bucureștean a jucat zeci de roluri, printre care Marion – Pluralul Englezesc, Iulia Filipova - „Vilegiaturiștii” de Maxim Gorki, Gittel Mosca - „Doi pe un balansoar” de William Gibson, Domnica - „A treia țeapă” de Marin Sorescu, Wanda Serafim - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, Sandra - „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman, Sarmisegetuza - „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, Mama - „Patimile Sfântului Tommaso d'Aquino” după Alex Mihai Stoenescu, Ana - „Încă-i bine" de Rodica Popescu Bitănescu, etc.

Printre rolurile de film interpretate se află Frida din Plecarea Vlașinilor și Întoarcerea Vlașinilor, Zâna Închipuirii din „Dumbrava minunată, dar și cele din „Cucoana Chirița”, „Harababura”, „Şobolanii roşii” „Toni Erdmann".

Mai multe detalii despre activitatea Cezarei Dafinescu pe marile ecrane, dar și în televiziune sau seriale TV, aflați pe pagina TNB.

? La mulți ani, Cezara Dafinescu! În panoplia marilor actori români, eleganta sărbătorită a acestei zile ocupă un loc...

Publicată de Ministerul Culturii pe Joi, 4 august 2022

×
Subiecte în articol: Cezara Dafinescu ministerul Culturii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close